d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Fig tarjoaa eurooppalaista lounasta

Toptasten Alex istahti ravintola Figin lounaspöytään.

Ravintola Fig löytyy Helsingin ytimestä Kalevankatu 17:ta. Ravintola on vielä melko tuore tapaus ravintolakartalla, sillä se on perustettu loppuvuodesta 2016.

Fig määrittelee itsensä eurooppalaiseksi ruokaravintolaksi ja sitä pyörittävät Niina ja Jari Isokangas. Keittiössä käytetään uniikkeja raaka-aineita satokauden mukaisesti klassikoita kunnioittaen. Päivisin on pöytiin tarjoiltu lounas ja illalla monipuolinen à la carte -lista. Viinilistalta löytyy laadukkaita viinejä ja kotimaisia pienpanimoiden oluita. Ravintola pyörittävä perhe pyrkii hyödyntämään myös sesongin raaka-aineita parhaansa mukaan. Esimerkiksi osa marjoista, yrteistä ja juureksista on omalla pihalla kasvatettuja. Villiyrttejäkin hyödynnetään aina kun sesonki sen sallii. 

Historiallinen tila

Itse ravintolatilalla on mielenkiintoinen historia, joka heijastuu tähänkin päivään. Ravintolatilan omistaa Juho Vainio Säätiö. Juho Vainio oli tunnettu terveysintoilija 50- luvulla, joten kyseisellä paikalla toimi aikanaan Helsingin ensimmäinen kasvisravintola. Samalla paikalla on toiminut myös Michelin-tähdenkin saanut ravintola George. Vegejuuria kunnioittaen ravintola Figistä löytyykin aina vegaanille sopiva alku-, pääruoka ja jälkiruoka. 

Aitoa ja rehellistä ruokaa

Figin ruokafilosofiana on tarjota aitoa ja rehellistä ruokaa fine diningin sijaan. Ravintolan periaatteena on, ettei keittiössä käytetä puolivalmisteita, olematta kuitenkaan kohtuuttoman hintainen.

Toptaste-arvio

Runsas käsityön määrä näkyi ja maistui lounaassa. Vasikan niska oli upeasti kypsennetty ja ruokaa oli lautasella syötäväksi saakka. Mielenkiintoisinta oli, että lounasannoksen hinta salaattipöydän, kahvin/teen ja talossa leivotun leivän kera oli vain 12,50€. 

Tämän hetken yllättävin annos ruokalistalla on pastispuuro etanoilla, joka kuulostaa herkulliselta. Puurosta löytyy mm. perunahelmiä, pastis-viinaa, fenkolia. 

Käy kurkkaamassa http://ravintolafig.fi/

Teksti ja kuvat: Alexander Trivedi

Lue myös