Siirry pääsisältöön

Ravintola Fat Lizard on wow!

VARAA PÖYTÄ: Fat Lizard Herttoniemi | Fat Lizard Otaniemi

Ravintola Fat Lizard on mutkaton ruokaravintola Espoossa, kivenheiton päässä Otaniemen metroasemalta. Listalta löytyy mm. lihaisia pihvejä ja burgereita, tuplapohjapizza ”Boston Style”, sirkkoja, plattereita sekä puolikas puu-uunissa gratinoitu hummeri. – Grillaamme, savustamme ja paistamme sekä muutenkin kypsyttelemme mielessämme koko ajan jotain uutta. Aito puu-uunimme loihtii Espoon parhaat pizzat. Meiltä ei kukaan poistu nälkäisenä, keittiömestari Matti Hälvä kertoo.

Meet the Chef: Matti Hälvä

Matille ruoka merkitsee pieniä suuria asioita. Se on polttoainetta, mutta ennen kaikkea elämä. 14-vuotiaana tiskaajana perhetuttujen ravintolassa aloittanut keittiömestari rakastui jo nuorena ruuanlaiton rauhoittavaan vaikutukseen.

Tiskiharja vaihtui nopeasti soppakauhaan ja päämäärä oli selvä: oma ravintola. Vuodenvaihteessa, kun Fat Lizard avasi ovensa Espoon Otaniemeen, unelma toteutui. -Olen tehnyt ravintolamme avaamisesta asti 100-tuntisia työviikkoja. Se on ollut raskasta, mutta myös palkitsevaa.

Ravintolan hittituotteen, sirkkojen valmistus on Matille tuttua kauraa. Maailman parhaan pizzan tekemisessä on sen sijaan vielä opettelemista.

Matti haluaa motivoida keittiössä omalla esimerkillään. – Välillä on palattava sinne, mistä kaikki alkoi – tiskiharjan varteen.

VARAA PÖYTÄ: Fat Lizard Herttoniemi | Fat Lizard Otaniemi

Lue myös