d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Fat Lizard rikastaa espoolaista ravintolakulttuuria

Espoon Otaniemeen on juuri auennut ravintola, jollaista on odotettu pitkä tovi. Nykyisellään kaupungista on hyvin vaikea löytää ravintolaa, joka ei menisi yhdeksään mennessä kiinni. Ravintola Fat Lizardin keittiö on auki vuoden jokaisena päivänä yöhön saakka ja viikonloppuisin pizzaa saa valomerkkiin saakka.

– Espoo kärsii suotta isovelikompleksista, mitä Helsinkiin ja sen ravintolatarjontaan tulee. Espoossa asuu paljon ruokaa rakastavia sekä laadukkaan ruoan perään ymmärtäviä perheitä. Täältä löytyy toki ravintoloita, mutta ne ovat auki miten sattuu ja suuri osa on sijoitettu kauppakeskusten yhteyteen. Espoolaisia on tähän saakka ohjattu illalliselle Helsinkiin, toteaa ravintolan pääomistaja Andy Solomon, joka tunnetaan myös Herttoniemessä sijaitsevan Ravintola Treffi Pub & Bistron omistajana.

Ravintola Fat Lizard uskoo käsillä tehtyyn, runsaaseen ja näyttävään ruokaan. Keittiön ytimessä roihuaa aito puu-uuni, jossa kypsyy alku- ja pääruokien ohella myös espoolainen pizza. Pääruuista erityismaininnan ansaitsevat Fat Steakit, jotka ovat sisarravintola Treffin burgereiden sekä Amerikan innoittamia ”evoluutioburgereita” sekä Fat Platterit, jotka ovat keittiömestari Matti Hälvän rakentamia tarjottimia, joista niin lihansyöjä, kasvissyöjä kuin merenelävien ystävä löytävät käsillään syötävää. Aterian ehtoopuolta edustavat mm. suolaisen makea kaurapiiras sekä oman kylän jäätelö.

Ravintola Fat Lizard ei olisi nimensä veroinen ilman naapurissa sijaitsevaa panimoa. Ravintolan messinkitiskin takaa löytyykin kattava valikoima Fat Lizard -panimon oluita. 

Näin löydät ravintolan

Ravintola Fat Lizard sijaitsee Aalto-yliopiston (Otaniemi) metroasemaa vastapäätä. 

Lue myös