Siirry pääsisältöön

Ravintola Bridge tuo Kaukasian maut hurmaavaan miljööseen keskelle Helsinkiä

Kaukasian alueen ruokakulttuuri on valtavan rikas. Niin toteaa Sini Salminen, toinen vastikään Helsinkiin avatun kaukasialaista ruokaa tarjoavan ravintola Bridgen omistajista.

Makuelämysten monipuolisuudella hurmaa myös Bridgen ruokalista. Valittavana on niin georgialaisia, azerbaidžanilaisia kuin armenialaisia annoksia.

– Ruoallemme on ominaista lihan ja kasvisten sopuisat yhdistelmät. Käyttämämme reseptiikka on hyvin vanhaa. Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman autenttista Kaukasian alueen ruokaa, Salminen kuvaa.

Kaukasialaiseen perinteeseen kuuluu, että annokset ovat runsaita ja täyttäviä. Kuva: Nelli Kivinen.

Kaukasian alueen keittiö on tunnettu suussasulavista liharuoista. Myös Bridgessä nautitaan lihaisista vartaista, lihapadoista ja lihanyyteistä. Salminen kuitenkin korostaa, että makuelämyksiä on luvassa myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

– Keittiössä valmistuu herkkuja muun muassa munakoisosta punajuuresta, kaalista, pavuista ja tomaateista.

Mausteita käytetään runsaasti. Tuttu korianteri ja vähemmän tunnettu sarviapila luovat ruokalajeille ominaisen maun.

– Vaikka keittiömme antimet ovatkin lempeästi maustettuja, ne eivät ole juurikaan tulisia.

Bridgen grillatut ruoat valmistuvat hiiligrillissä. Tieto, joka varmasti ilahduttaa monia grilliruoan ystäviä.

Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.

Bridge avautui kauniiseen perinteikkääseen miljööseen Kaartinkaupunkiin osoitteeseen Erottajankatu 2.  

– Olemme säilyttäneet rakennuksen alkuperäistä ilmettä niin paljon kuin vain on ollut mahdollista. Värimaailma tuo tilaan arvokkuutta, Salminen sanoo.

Hän kuitenkin lisää, ettei Bridge ole fine dining -paikka, vaan ravintolan luonne on rento.
– Toki meille voi tulla viettämään hyvinkin tärkeää iltaa, vaikkapa juhlaa.

Bridgessä asiakas saa aina henkilökunnalta halutessaan tietoa ruoasta ja sen alkuperästä.

– Meille voi tulla matalalla kynnyksellä tutustumaan kaukasialaiseen ruokaan. Ei haittaa, vaikka alueen ruokakulttuuri olisi vieras. Me autamme, Salminen päättää.

Bridge on Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.

Osoite: Erottajankatu 2, 00120 Helsinki

www.ravintolabridge.fi

Lue myös