Siirry pääsisältöön

Ravintola Aino yllättää holvikellarillaan

Tiesitkö, että Espalla sijaitsevan ravintola Ainon kellarista löytyy upea tiiliholvikattoinen tila?

Moni on ihastellut Tallinnan vanhan kaupungin kellariravintoloita, mutta tunnelmallinen holvikellari löytyy myös keskeltä Espaa.

Suomalaiseen keittiöön erikoistunut Aino on moniulotteinen ravintola kesäterasseineen, mutta onnistuu yllättämään asiakkaat myös alakerran osalta. Kierreportaiden alta löytyy nimittäin tiiliholvikattoinen tila viinikellareineen, joka tarjoaa tunnelmalliset puitteet niin perhejuhliin, karonkkaan kuin syys- ja talvi-iltojen illallisille. Eikä kyse ole mistään pienestä nurkkauksesta: Ainon alakerrassa on saman verran asiakaspaikkoja kuin varsinaisessa katutason ravintolasalissa.

Huippuluokan viinivalikoima

Holvikattojen alla ruokaillessa voi ihastella myös Ainon hienoa viinivalikoimaa, joka on valittu yhteistyössä viiniasiantuntija Essi Avellanin kanssa. Ainosta kerrotaan, että Essi toimii mentorina aina kun viinilista vaihtuu ja auttaa suositusviinien valinnassa.

Ruokajuomat valitaan pieteetillä.

Ravintola Ainossa nähdäänkin vaivaa ruokalistaan sopivien viinien valinnassa: kaikki viinit testataan maistamalla. Vaikka prosessi on raskas, se kannattaa, sillä joskus eteen on tullut todellisia yllätyksiä kun paperilla hyvältä vaikuttanut viini ei olekaan toiminut makupariksi ajatellun ruuan kanssa. Ainon väki haluaa valita ruokajuomat pieteetillä, jotta asiakas voi olla varma, että lopputulos toimii. Viinilistalle on valittu ennakkoluulottomasti myös kotimaisia marjaviinejä ja suosituksista löytyy aina kotimaisten pienpanimoiden tuotannosta poimittu olut. Tällä hetkellä Ainon olut on todellista lähituotantoa, sillä se kannetaan välillä jopa käsin kulman takana sijaitsevasta olutpanimo Bryggeristä!

Toptasten väki toivottaa tunnelmallisia syysillallisia!Lue myös