d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ragu – modernia skandinaavista yhdistettynä italialaisiin klassikoihin

Helsingin ravintolamaailman hot spot Erottajalla vahvistui, kun Ravintola Ragu avasi ovensa 15. huhtikuuta 2014. Historiaa kunnioittaen kunnostettu uusrenessanssitalo 1890-luvun alusta tarjoaa upeat puitteet ruokaravintolalle, jossa skandinaavisille mauille ja sesonginmukaisille raaka-aineille tekevät seuraa Italian parhaat viinit.

Ludviginkadun tiloissa avautui ensi kertaa ravintola, joka hyödyntää niin kauniiden, tunnelmallisten salien kuin ympärivuotisen terassin mahdollisuudet.

Keittiömestarina toimii Markus Murtovaara, joka on tehnyt pitkän uran Helsingin huippuravintoloiden keittiöissä. Markus  on luonut Ragun ruokalistan italialaisesta ruokaperinteestä ammentaen ja skandinaavisia raaka-aineita kunnioittaen.

Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja teema näkyy listalla: erityisesti liharuoissa maistuvat intensiiviset ja pitkään haudutetut maut. Perinteisen à la carte -listan lisäksi keittiö on suunnitellut menukokonaisuuksia, joiden antimissa korostuvat paikalliset erikoisuudet ja vuodenaikojen vaihtelu. Parhaita lähellä tuotettuja raaka-aineita täydentävät Italian herkut, joita omistajat etsivät suoraan paikan päältä.

Ragussa on yhtä samppanjaa lukuunottamatta ainoastaan italialaisia viinejä. Yli puolet viinilistan viineistä on omaa maahantuontia, keskittyen Pohjois- ja Keski-Italian viineihin.

Ragu jälkiruoka

Lue myös Ragun ravintolaesittely.

Lue myös