d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pjazzan pizzat ovat valehtelematta Helsingin parhaimmistoa

Pjazza on päättänyt rakentaa Italian keskelle Helsinkiä ja onnistunut siinä yllättävän hyvin. Viinit ovat italialaisia, design on italialainen ja lähes koko henkilökunta on Italiasta. Henkilökunnan rentoa rupattelua kuunnellessa en ole enää ihan varma olenko oikeasti Yrjönkadulla, Suomessa.

Pjazza ei ole itselleni täysin tuntematon, vanha tuttu voidaan lähes sanoa. Pizzaa on tullut syötyä ennenkin ja muutama drinkki kumottua tunnelmallisen baarin puolella. Pjazzasta saa myös pastaa, risottoa, salaatteja, lihaa ja kalaa. Tällä kertaa kaikki keskittyminen oli kuitenkin pizzassa.

Pizzan perusteisiin on oikeutetusti lyöty kunnolla panoksia, sillä tunnetusti huonoa pohjaa ei pelasta kertakaikkisen mikään. Taikinaa kohotetaan peräti kolme vuorokautta, jotta sen koostumus hipoo huippuaan. Pohjan rouskuva rapeus syntyy, kun Romana-pizzat kypsennetään kiviuunissa. Perusteisiin kuuluu lisäksi huolella valmistettu tomaattikastike. Hyvä pizza ei juuri muuta kaipaa. Siksi valitsin Mediterranean: kirsikkatomaatteja, buffalomozzarellaa, basilikaa ja yrttisalsaa. Kaukana olivat kauhukuvat kotona valmistettavista mozzarellapizzoista, joissa juusto on kumimaista ja sitkeää. 

Voin rehellisesti kertoa syöneeni koko pizzan silmänräpäykseltä tuntuneessa hetkessä. Sama juttu pöydän toisella puolella olleella ystävättärelläni. Kylkiäisenä lasi voimakasta punaviiniä, joka ei kuitenkaan peittänyt pizzan makuja alleen. Ei hullumpi keskiviikkoilta näillä naisilla!


Tunnelmallinen ja suurikokoinen ravintola on jaettu useampaan osaan. Yläkerrassa voi seurustella suuremman seurueen kanssa omassa rauhassa, alakerrassa ihmetellä ihmiskuhinaa ja baarin puolella siemailla paitsi hyviä myös upean näköisiä drinkkejä. Baarin takana olevat hyllyköt ovat kaikessa massiivisuudessaan katseenvangitsijoita. Hyllyillä notkuu loputon rivi pulloja ja soittimia, jotka paljastavat lisää paikan luonteesta. Pjazza = pizzaa ja jazzia. Jazz soi ravintolassa joka viikko, mikä on varmasti yksi paikan suosion salaisuuksista. 

Uuden vuoden jälkeen Pjazzassa on myynnissä uusi menu. Sitähän täytyy päästä kokeilemaan. Toinen asia, jota jo kovasti odotan on terassikesä. Pjazzan sisäpihaterassi laitetaan kuntoon heti kelien salliessa. Jazzia, lasi viiniä ja muutama pala pizzaa – lämpenevät kesäillat eivät muuta kaipaa. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – –

Pjazza: Yrjönkatu 18 B

Pjazzan Facebook-sivu

Pjazzan Instagram-tili

Pöytävaraukset

Pjazzan uusi vuosi

Lue myös