Siirry pääsisältöön

Italialaisten mestareiden opein valmistettuja pizzoja Helsingissä

Italian vuoden opettivat, miten pizzan raaka-aineet valitaan, miten pizza paistetaan ja miten tunnistetaan laadukkaat juomat. Kokkina ja keittiömestarina Salah oppi italialaisen keittiön salaisuudet, paitsi  erilaisia ruoanvalmistustapoja myös luovuutta. Niiden lisäksi hän ammensi mestareilta asennetta. Kaikkea oppimaansa hän hyödyntää nyt asiakkaidensa iloksi. 

Salah haluaa omassa työssään jatkaa italialaisia perinteitä. Hän on sitä mieltä, että jos haluaa syödä pizzan, on turha haaskata aikaansa ja rahaansa pizzaan, joka on kehno tai ihan vain ok. Eikä tekijän kannata käyttää aikaansa ihan vain ok pizzan valmistamiseen.

Pizzeria töölö
Mohamed Salah haluaa työssään jatkaa italialaisia pizzaperinteitä. 

Pizzanautinto lähtee raaka-aineiden valinnasta

–  Jos valittavana on halpaa ja kallista kinkkua, otan kalliimpaa. Korkeampaan hintaan on lähes aina jokin hyvä syy. Kalliimpi on usein laadukkaampaa.

Salah myöntää, että joskus valinnat eivät ole ”liikemiehen valintoja”.

– Raaka-aineita voisi saada halvemmallakin. Toisaalta, miksi tekisin pizzoja, jos en aina pyrkisi parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Eihän siinä olisi mitään järkeä.

Salahin mielestä laatuun kuuluu myös uskallus tehdä omannäköisiä ratkaisuja. Hän ei halua kopioida muita.

”Meillä ei ole tarjolla napolilaista pizzaa.
Sitä saa kaikkialta muualta.”

Sen sijaan Salah tekee pizzoja, joihin hän on luonut jotain uutta. Tarjolla on myös kasvispizzoja ja vegaaninen pizza.

Raaka-aineet ja juomat ovat Italiasta. Salah valitsee tarkoin maahantuomansa juomat. Niistä useat ovat sellaisia, joita ei Suomesta saa muualta.

Salah suhtautuu työhönsä intohimoisesti. Pizzan valmistaminen on innostavaa, kuin taidetta. Parasta työssä ovat hänen mielestään kuitenkin kohtaamiset asiakkaiden kanssa.

– Kun tuntee ja luottaa tuotteeseen, on helppo palvella asiakkaita. Olen oppinut lukemaan tyytyväisyyden ihmisten kasvoilta.

Salah ei lämpene sille, että hänen pizzeriaansa kuvattaisiin elegantiksi paikaksi. Hän uskoo monen liittävän eleganssiin steriilin tunnelman. Pizzeria da Chicco ei ole siisteydestään huolimatta kalsea, vaan lämminhenkinen ja luokseen kutsuva pieni pizzeria. Se on paikka, johon pysähdytään hetkeksi olemaan läsnä. 

www.pizzeriadachicco.fi

Caloniuksenkatu 9, 00100 Helsinki

Lue myös