Siirry pääsisältöön

Piemonten joulupöydästä löytyy italialaista ruokaa pohjoismaisella twistillä

VARAA PÖYTÄ

Piemonten ravintolapäällikkö Anne Mikkonen kertoo, että ravintolalle kuuluu hyvää. Takana on juuri menestyneet ja jo perinteiksi muodostuneet tryffeliviikot, mutta nyt Piemonte antaa joulun tulla lautasellekin. 

Joululounas on kolmen ruokalajin menu, josta löytyy vitello tonnatoa, fenkolirisottoa ja tyypillistä italialaista jouluajan jälkiruokaa suomalaisella twistillä, pipari-tiramisúa. Kasvisruokailijat on otettu huomioon, sillä pääruoan saa tilattua myös kasvisversiona. Joululounasta tarjoillaan 8.12. alkaen. 

Illallinen aloitellaan kaneli-myskikurpitsakeitolla tai Gorgonzolahöysteisellä punajuuririsotolla. Pääruoaksi on valittavana päivän kalaa caponatalla, täytettyä portobellosientä tai karitsaa muskottiperunamuusilla. Jälkiruoan kruunaa babaleivos, joka on napolilainen joulunajan perinneherkku. Jouluillallista ravintola tarjoaa 1.12. lähtien. 

Tampereella paistaa tammikuussa Sisilian aurinko 

Uutena vuonna Piemontessa herkutellaan brunssilla ja perinteisellä menetelmällä valmistetulla lombardialaisella, silkkisellä franciacorta -kuohuviinillä, joka on Italian arvostetuin kuohuviini. 

Tammikussa Piemontessa paistaa aurinko, kun Sisilian teemaviikot valtaavat ravintolan. 

– Aurinko on kiva piristys alkuvuoteen ja tämä onkin jo kolmas kerta, kun järjestämme Sisilian teemaviikkoja. Tarjolla on ainakin mereneläviä ja sisilialaisia viinejä, Mikkonen summaa alkuvuoden suunnitelmia.

VARAA PÖYTÄ

Lue myös