Siirry pääsisältöön

Pidetty pihviravintola ”Pohjoismaiden pääkaupunkiin”

Huippukokki Stefan Richterin luotsaama Stefan’s Steakhouse avaa uuden ravintolan Oulun ytimeen kesän 2019 aikana. Laatupihveistään ja -palvelustaan tunnettu, suomalaisten suureen suosioon noussut mutkaton ravintola on jo kahdeksas Stefan’s Steakhouse Suomessa.

Keskeiselle paikalle ”Lantonkulmaan” Kauppurienkadulle nousevan Stefan’s Steakhousen arvioidaan avautuvan oululaisten iloksi heinä–elokuun 2019 vaihteessa.

Itse Richterin mukaan ravintola on Oulussa varsin odotettu.

– Paljon on kyselty, että milloin avaamme Ouluun. Täältä on selkeästi puuttunut laadukas, mutta epäkimurantti pihvipaikka, johon voi putkahtaa niin shortseissa kuin bleiserissä. Nyt oululaisten toiveisiin on vihdoin vastattu ja he voivat nukkua yönsä rauhassa tyytyväisinä – vatsat täynnä, Richter nauraa.

Keittiömestari myöntää avauksessa olevan myös vähän omaa lehmää ojassa.

– Avaus on osa Suomen-valtausstrategiaani. Oulu on sopiva pit-stop Levin ja Jyväskylän välillä, jolloin ajomatkat ravintoloideni välillä ei käy liian pitkiksi, Richter kujeilee.

Stefan Richter avaa jo kahdeksannen nimikkoravintolansa Ouluun kesän 2019 aikana.

Listalla laatua wagyusta dry aged -lihaan

Stefan’s Steakhouse on tullut erityisesti tunnetuksi pihveistään, joissa käytetään laadukkaita black angus- sekä wagyu-lihoja. Annoksia täydentää monipuolinen lisukevalikoima aina neulapavuista uuniperunaan, parsakaalista palsternakkaan. Viime syksynä listalle nousi kotimainen raakakypsytetty dry aged -liha.

– Dry aged -kypsytyksessä lihaa roikutetaan 4–6 viikkoa hieman sen jäätymislämpötilaa lämpimämmässä lämpötilassa. Syntyy kemiallinen prosessi, jonka ansiosta liha saa ihan omalaatuisen arominsa ja koostumuksensa. Tämä on ollut ravintoloissamme hitti!, Richter kuvailee.

Lähde

Lue myös