d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pastis – tuulahdus Ranskaa keskellä Helsinkiä

Kun astumme viilenevästä alkusyksyn illasta sisään Pastikseen, tuulahdus ranskalaista tunnelmaa on vastassa heti ovella. Pöydät on katettu bistrohenkisesti ja tyylikkäästi. Taustalla soi jazzahtava musiikki.

Pastiksen ruokalistalta löytyy monia ranskalaisia klassikkoruokia: Croque Monsieur ja Croque Madame, etanoita ja ankkaa. Lisäksi tarjolla on päivän menu, joka on vierailumme aikaan Sadonkorjuumenu.

Myös viinilista on kattava ja mielenkiintoinen.

Sadonkorjuumenun alkuruokana oli herkullinen tatticonsommé ja kauden sieniä.

Toiseksi alkuruoaksi tilasimme vasikan tartaria. Tartarliha sai makean vivahteen paprikasta, ja mieto salviakreemi pehmensi makuyhdistelmää sopivasti.

Sadonkorjuumenun Iberico-porsaan niska oli pähkinäistä ja rapsakkaa, ja suositusviini oli juuri sopivan hapokasta.  Vierailun aikaan tryffelisesonki oli parhaimmillaan, joten annoksen päälle viipaloitiin tryffeliä, joka nosti annoksen makumaailman uusiin sfääreihin.

Toiseksi pääruoaksi tilasimme päivän kalan, joka oli kokonaisena paistettua villisiikaa Inarinjärveltä. Tämä oli paras syömäni kalapääruoka pitkään aikaan.

Molemmat pääruoka-annokset olivat reilun kokoisia ja täyttäviä.

Päivän menun välijuustona tarjottiin pehmeää lampaanmaitojuustoa, kirsikkachutneyta ja ohutta näkkileipää. 

Juuston kanssa tarjottiin samppanjan tapaan valmistettua omenasiideriä, jonka valmistuksessa on käytetty kolmea erityyppistä omenalajiketta. Siideri oli yllättävä juomavalinta juustolle, mutta yhdistelmä toimi todella hyvin.

Toista jälkiruokavalintaa ohjasi tällä kertaa viinivalinta, sillä listalta löytyi suosikkijälkiruokaviiniäni Jurançonia, jota on saatavilla melko harvoissa ravintoloissa.

Hunajaisen Jurançonin makupariksi ravintola suositteli sitruunacrepesejä ja jäätelöä. Yhdistelmä oli taivaallinen.

Sadonkorjuumenun tarte tatinin kanssa tarjottiin jälkiruokaviiniä, jonka hieman konjakkimainen maku toimi annoksen kanssa erinomaisesti.

Vierailu toimi ihanana virtuaalimatkana ranskalaisen keittiön herkkujen ääreen. Jos Pariisi-kuume yllättää, kannattaa siis suunnata Pastikseen!

Lue myös