d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras kahvila

Kysyimme lukijoiltamme mistä löytyy Suomen paras kahvila. Katso alta äänestetty TOP 10-listaus!

Pääkuva: Kuvituskuva.

1. Pyynikin Munkkikahvila

Kuva: Pyynikin Munkkikahvila.

Herkullisista munkeistaan tuttu perinteikäs ja tunnelmallinen Pyynikin näkötornin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvilan äiti Eva Suoste loi aikoinaan nyt jo legendaariseksi muodostuneen herkullisen munkin, josta on vuosikymmenten kuluessa tullut ehtymätön osa tamperelaista ruokakulttuuriperinnettä. Evan jäätyä eläkkeelle perheen munkkitarinaa jatkoi hänen poikansa, Jaro, ja nykyään sitä tekee myös hänen vaimonsa Karkki. Vuodet vaihtuvat, mutta munkkiresepti pysyy aina alkuperäisenä.

Pyynikin näkötorni: Näkötornintie 20, Tampere

2. Cafe Regatta

Punainen tupa ja perunamaa Helsingin Töölössä, Sibeliuspuiston ja soutustadionin välissä, meren rannalla. Uunituoretta korvapuustia ja maalaisromanttista tunnelmaa tarjolla ympäri vuoden ja joka päivä!

Kesällä Regatassa nautitaan auringon säteistä ja merimaisemasta kun taas talvella lämmitellään vilttien alla kuumaa juomaa nautiskellen. 

Merikannontie 8, Helsinki

3. Ekberg

Kuva: Ekberg.

Ekberg on Helsingissä vuonna 1852 Fredrik Edvard Ekbergin perustama yritys, joka on edelleen Ekbergin perheen omistuksessa. 

Ensimmäinen sivu Ekbergin tarinasta kirjoitettiin vuonna 1852, kun Fredrik Edvard Ekberg avasi uuden leipomon, ja uuden luvun koko Helsingin historiassa. Ekbergin leipomot ovat palvelleet kahdessa osoitteessa ennen sen nykyistä sijaintiaan. Ekbergin ensimmäinen leipomo avautui vuonna 1852 Helsingin Kruunuhaassa. Ja vuonna 1862 leipomo palveli Aleksanterinkadulla.

Maailma on muuttunut noista ajoista paljon, mutta Ekbergin tarina jatkuu tänäänkin – viidennen sukupolven edustajien voimin. Tänä päivänä Ekbergin palvelut ovat laajentuneet ja toimintamme kattaa niin on kahvila-, myymälä-, juhlatila-, kuin catering palvelut.

Astuessasi sisään isoista, jykevistä puuovistamme astut sisään Helsingin alkuperäiseen leipomo-kahvilaan. Täällä mestarilliset leipurimme, kondiittorimme ja kokkimme heräävät ennen auringonnousua loihtiakseen sinulle rakastettuja klassikkojamme ja uusia herkkujamme. Tuotteemme valloittavat, koska ne tehdään sydämellä, ja ammattitaidolla.

Ekberg on paikka, joka synnyttää elinikäisiä muistoja ja suhteita. Paikka, jossa lähes 170 vuoden perinteet kohtaavat tulevaisuuden maut ja trendit.

”Jos Ekbergin seinät osaisivat puhua, niillä olisi monta makeaa ja maukasta tarinaa kerrottavanaan. Ja yksi niistä voi olla sinun.” ❤

Bulevardi 9, Helsinki

4. Kahvila Kampela

Kahvila Kampela sijaitsee Aurinkolahden perukoilla, Vuosaaren Urheilukalastajien venesataman rannassa, jonne pääsee niin autolla kuin veneelläkin. 

Kahvilassa voi aistia sataman miellyttävän rauhallisen tunnelman, ja samalla seurata sataman elämää, kalastajien touhuja ja istuskella aurinkotuolissa nauttien kahvilan makeista tai suolaisista herkuista.

Uutelantie 1, Helsinki

5. Wilhelmiinan Konditoria

Kuva: Wilhelmiinan Konditoria.

Wilhelmiinan Konditoria tarjoaa lämpimän kodikkaissa kahviloissaan toinen toistaan makoisampia herkkuja maustettuna hyvällä palvelulla. Kakut, leivokset, pullat, piiraat, sämpylät, pikkuleivät ja monet muut herkut kuuluvat päivittäiseen valikoimaan.

Kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä kahvilan omassa Muuramen leipomossa laadukkaista raaka-aineista. Runsas tuotevalikoima pitää huolen siitä, että jokaiselle asiakkaalle löytyy jotain hyvää hengähtäessään jossain viihtyisistä Wilhelmiinan kahviloista. 

Asemakatu 6, Jyväskylä

6. Café Art

Taidekahvila Aurajoen rannalla on kahvinystävän keidas keskellä kaupunkia. Itsetehdyt kakut, puustit ja suolaiset piiraat sekä Turun Kahvipaahtimon vastapaahdettu kahvi takaavat ainutlaatuisen nautinnon. Vuoden Barista -titteli on osunut Café Artiin jo seitsemän kertaa ja kahvilan terassi sijaitsee yhdessä kaupungin kauneimmassa kohdassa, jota usein kuvataan palaksi Pariisia.

Läntinen Rantakatu 5, Turku

7. Pella’s Cafe

Kuva: Pella’s Cafe.

Pella’s cafe on vuonna 2014 perustettu kahvila Tammerkosken kupeessa Hämeenkadulla, aivan Tampereen keskustassa.

Kahvilamme tarjoaa vitriinituotteiden ja salaattiannosten lisäksi aamiaista sekä lounasta ja viikonloppuisin katamme suositun brunssimme tarjolle. Meillä on omat kondiittorit, jotka leipovat suussa sulavat herkkumme. Lähes kaikki tarjottava buffeteissamme, sekä kakkumme ovat gluteenittomia ja usein myös laktoosittomia. 

Olemme saaneet keväällä 2017 ensimmäisenä ”tavallisena” kahvilana Suomessa Keliakialiiton myöntämän Gluteenittoman palvelun -merkin osoituksena siitä, että toimimme vastuullisesti myös gluteenittomuuden suhteen.

Valikoimistamme löytyy erikoiskahvit, laaja teevalikoima sekä viinejä. Kaikkia herkkujamme voi myös nauttia kesäisin isolla terassillamme, joka on yksi Tampereen aurinkoisimpia.

Hämeenkatu 14 c, Tampere 

8. Kahvila Kariranta

Kuva: Kahvila Kariranta.

Karirannassa nautit herkkuhetken paikan päällä leivotuilla tuotteilla Vesijärven rannalla! Kahvila Kariranta on kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus, joka huokuu historiallista patinaa. Lahden matkustajasatamassa sijaitsevasta kahvilasta ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle kahvihetkelle idylliseen miljööseen ympäri vuoden.

Satamakatu 9, Lahti

9. Tee- ja Kahvihuone Helmi

Kuva: Tee- ja kahvihuone Helmi.

Vanhan Porvoon Helmi on tarjonnut herkutteluhetkiä historian keskellä vuodesta 1983 – eli jo 40 vuotta. Vanhan Porvoon ytimessä sijaitseva, 1700-luvun lopun talo luo ainutlaatuisen ympäristön kahvihetkille. Omasta artesaanileipomosta tulevat suolaiset ja makeat, hyvän kahvin ja teen kanssa takaavat herkullisen kokonaisuuden. Runebergintorttuja on tarjolla vuoden ympäri, kansallisrunoilijan kotikaupungissa. 

Kesäisin aittapihalla voit nautiskella sivussa katujen hälinästä. Yläkerran salonki tarjoaa kodikkaan interiöörin perhejuhlien viettoon. Viereisestä teekauppa TeeHelmestä löytyy talossa käsinvalmistetut omat teesekoitukset.

Välikatu 7, Porvoo

10. Houkutus

Kuva: Houkutus.

Kahvila-konditoria Houkutus on Kuopion keskustassa sijaitseva kahvila, jossa kaikki tuotteet valmistetaan itse omassa leipomossa. Päivittäin kahvilassa on tarjolla runsasta aamiaista, raikasta salaattilounasta sekä erittäin monipuolinen valikoima Houkutuksen klassikkokakkuja sekä muita makeita ja suolaisia herkkuja. Oma leipomo toimii myös tilausleipomona, josta voi tilata näyttävät kakut ja voileipäkakut arkeen ja juhlaan.

”Haluamme tuottaa asiakkaillemme unohtumattomia elämyksiä tarjoamalla vain parasta.”

Kauppakatu 49, Kuopio

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Ekberg, Helsinki
  2. Tallipihan Kahvila, Tampere
  3. Cafe Regatta, Helsinki
  4. Café Art, Turku
  5. Kahvila Kaneli, Kuopio 
  6. Kahvila Kariranta, Lahti
  7. Miriam’s, Jyväskylä
  8. Pyynikin Munkkikahvila, Tampere
  9. Naapantuura Café Bar, Kouvola
  10. Jazz Café AXO, Parainen

Lue myös