Siirry pääsisältöön

Hyvään ruokaan ja kaikenlaisten ihmisten viihtyvyyteen panostava sporttibaari avattu Tallinnan Vanhassakaupungissa

Tallinnan Vanhankaupungin edullisimpiin lounaspaikkoihin lukeutuva tulokas houkuttelee paitsi paikallisia toimistotyöläisiä, myös turisteja ja lapsiperheitä terveellisen aterian pariin kello 12 alkaen. Nuorten naisten seurueet viettävät iltapäivää ravintolassa raikkaiden drinkkien äärellä after workkien merkeissä. Urheilun ystävät puolestaan kokoontuvat iltaisin nauttimaan tunnelmasta ja seuraamaan pelejä isoilta ruuduilta.

Olybet Bar & Grill keskittyy erityisesti viihtyvyyteen ja gourmet-tasoiseen ruokaan

Ravintolaa pyörittävän Olympic Entertainment Groupin markkinointi- ja myyntipäällikkö Marko Arpiainen kertoo ravintolan avaamisen lähteneen tahdosta luoda ravintolamaailmaan jotain aivan uudenlaista yhtiön viihdealan 30 vuoden kokemuksella.

– Koimme, että meillä on kovat odotukset luoda jotain poikkeuksellista. 

Teimme paljon töitä, jotta saimme tuotua sporttibaarin konseptin tähän päivään. Toimme ripauksen laadukasta twistiä jokaiseen osa-alueeseen: sisustukseen, ilmapiiriin, ruokalistaan ja drinkkeihin. Tärkeää oli luoda elämys, jossa hinta-laatusuhde on asiakkaan puolella.

– Olimme suoraan sanottuna yllättyneitä konseptin innostuneesta vastaanotosta. Eniten kehuja on saanut paikan fressi ilmapiiri, ruoka ja talon omat drinkit, Arpiainen kertoo.

Urheilua joka puolella

Suuret ruudut ympäri tilaa näyttävät urheilun kriittiset hetket ravintolan joka kulmasta. Pelejä voi seurata paikkaa vaihtaessaankin.

– Olemme saaneet hyvää palautetta matsien seuraajilta tilan viihtyvyydestä. Itseasiassa positiivista palautetta on tullut myös sellaisilta asiakkailta, jotka eivät ole tulleet ravintolaan välttämättä urheilun perässä, Arpiainen sanoo.

Viihtyvyys etusijalla

Ravintola poikkeaa perinteisestä sporttibaarista monellakin tapaa. Viihdepuolen kokeneet ammattilaiset halusivat poiketa totutusta ja uudistaa koko pelikentän.

– Halusimme ajatella sporttibaarin uudelleen ja päätimme, että sellaisen ei tarvitse olla hämyinen paikka. Sisustuksessa panostettiin raikkauteen ja hyvän fiiliiksen tuottamiseen. Meille oli tärkeää luoda paikka, joka mahdollistaa laadukkaan yhdessäolon, Arpiainen kuvailee suunnitteluprosessia.

Uusi ruokalista panostaa tapas-tyyppisiin annoksiin

Keittiömestari on suunnitellut uuden ruokalistan niin, että mahdollisimman monet annokset voi jakaa pöytäseurueen kesken. Pulled pork -tacot ananassalsalla, grillatut jättiravun pyrstöt ja kanavartaat teryakikastikkeella tuovat monipuolisia makuja naposteluun. Listalta löytyy myös sinisimpukoita ja hanhea vaativaankin makuun.

– Oman keittiön käsin tehdyt ranskalaiset ovat ravintolan kestohitti. Ruokalistan uudistuksella halusimme lisätä vegaanivaihtoehtojen ja salaattien määrää. Päivitimme myös talon hampurilaisreseptin, joka jo nyt on todella suosittu, kertoo ravintolapäällikko Helina Värk.

Kolme omaa artesaaniolutta

Olybet Bar & Grillin omat oluet käsityötä paikallisesta pienpanimosta. Black Jack-olut on tyyliltään paahteinen, I’m Ale In on hedelmäisen karamellimainen ja Spordilaager tasapainoisen raikas pohjahiivaolut.

Vaikuttava juomalista

Ravintola on panostanut laadukkaisiin drinkkeihin, joissa on käytetty tuoreita hedelmiä. Passionate Love -on tehty tuoreesta passionhedelmästä. Hyvää palautetta on saanut myös komea viinilista, joka sisältää kaikenlaisia vaihtoehtoja shampanjasta aina alkoholittomiin viineihin.

Olybet Bar & Grillin suklaamousse on jälkiruokien ykkönen

Jälkiruokalistalla on yksi annos, jota parempaa Marko Arpiainen ei ole 13 ulkomailla viettämänsä vuoden aikana maistanut: – Tähän suklaamousseen en varmaan kyllästy koskaan, pelkästään jo tämän takia ravintolaan kannattaa tulla käymään, kertoo markkinointi- ja myyntipäällikkö Marko Arpiainen.

www.olybetbarandgrill.ee

Teksti: Pinja Palmunen

Lue myös