Siirry pääsisältöön

Nyhet i Tallinns gamla stad sportbar som satsar på god mat och hög trivselfaktor

Den nya baren kan räknas bland de mest förmånliga lunchställena i Tallinns Gamla stad. Hälsosam lunch serveras från och med klockan 12 och lockar lokala kontorsarbetare men även turister och barnfamiljer. På eftermiddagen kommer unga kvinnor till baren för after work med uppfriskande drinkar. Kvällstid samlas sportentusiaster för att njuta av stämningen och följa matcher på stora skärmar. 

Olybet Bar & Grill fokuserar på gourmetmat och trivsel

Marko Arpiainen, marknadsförings- och försäljningschef på Olympic Entertainment Group som driver Olybet Bar & Grill, berättar att idén bakom restaurangen uppstod ur bolagets vilja att, med stöd av sin tre decennier långa erfarenhet inom nöjesbranschen, tillföra något helt nytt till restaurangvärlden. 

– Vi hade höga förväntningar och ville skapa något exceptionellt. Vi har arbetat hårt för att modernisera begreppet sportbar och har satt en lyxig twist på varje aspekt: inredning, atmosfär, meny och drinkar. Det viktiga för oss var att skapa en upplevelse där förhållandet mellan pris och kvalitet är till fördel för kunderna. 

– Vi blev ärligt talat överraskade över att konceptet fick ett så entusiastiskt mottagande. Vi har särskilt fått beröm för ställets fräscha atmosfär, maten och husets egna drinkar, berättar Arpiainen.

Sport i varje vrå 

Tack vare de stora skärmar som finns runt om i baren behöver besökarna inte missa några kritiska ögonblick i en match. Det är lätt att följa matchen utan avbrott, även om du byter plats. 

– De som kommer till oss för att se matcher har gett oss beröm för trivseln, men i själva verket har vi fått positiv respons också från kunder som inte nödvändigtvis kommit till oss för sportens skull, säger Arpiainen. 

Trivsel framför allt 

Restaurangen skiljer sig på många sätt från vad vi förväntar oss av en traditionell sportbar. Grundarna, som har gedigen erfarenhet av nöjesbranschen, ville lämna det invanda spåret och förnya hela spelplanen. 

– Vi ville omdefiniera sportbaren som begrepp och kom fram till att en sådan bar inte nödvändigtvis måste vara ett dunkelt ställe. Vi inredde baren med fokus på en fräsch känsla och god stämning. Det viktiga i planeringsprocessen var att skapa en plats som folk gärna kommer till för att träffas och umgås, säger Arpiainen. 

Ny meny med tapasinriktning

Köksmästaren har planerat den nya menyn så, att så många rätter som möjligt är sådana att de kan delas runt bordet. Pulled pork-tacos med ananassalsa, grillade jätteräkstjärtar samt kycklingspett med teryakisås ger mångsidiga smaker. Finsmakaren hittar även blåmussla och gås på menyn. 

– Kökets handgjorda pommes frites är en långvarig favorit. Genom att förnya menyn ville vi inkludera fler sallader och veganska alternativ. Vi har också uppdaterat husets hamburgerrecept som nu blivit väldigt populärt, berättar restaurangchef Helina Värk. 

Tre egna hantverksöl 

Olybet Bar & Grill serverar hantverksöl bryggt på ett lokalt mikrobryggeri. Black Jack-ölet har rostad karaktär och I’m Ale In är fruktigt karamellig, medan Spordilaager är ett balanserat fräscht bottenjästöl. 

Imponerande drinklista 

Restaurangen har satsat på högklassiga drinkar med färsk frukt. Passionate Love görs med färsk passionsfrukt. Restaurangen har också rönt positiv respons för sin flotta vinlista som innehåller alla sorters alternativ från champagne till alkoholfria viner. 

Olybet Bar & Grills chokladmousse överlägsen 

På efterrättsmenyn finns ett alternativ vars motstycke Marko Arpiainen aldrig stött på under sina 13 år utomlands: 

– Jag kan inte få nog av den här chokladmoussen, den i sig är skäl nog att komma hit, berättar marknadsförings- och försäljningschef Marko Arpiainen.

Text: Pinja Palmunen

www.olybetbarandgrill.ee

Lue myös