d-md-none
Siirry pääsisältöön

Nappivalinta hauskoille ja perinteikkäille rapujuhlille

Helsingin Kruununhaassa löytyy uniikki ravintola, jonka tunnelmaa ei voi jäljitellä. Historiallisessa miljöössä sijaitseva tilausravintola Svenska Klubben on suosittu rapujuhlien pitopaikka. Eikä ihme. Svenska Klubbenin tyylikäs ympäristö on nappivalinta hauskoille mutta perinteikkäille juhlille.

Ravintolan historia ulottuu aina 1900-luvun alkuun asti. Elokuvissakin esiintyneet ravintolan sisätilat luovat myös loppukesän ja syksyn juhliin oman arvokkaan säväyksensä. 

Svenska Klubben on kivenheiton päässä merenrannasta. Rapujuhlille se on oiva paikka myös siksi, että ravintolassa ylläpidetään snapsiperinnettä läpi vuoden. 

”Snapsiylpeytemme on apteekkarin kehittämä Janssonin snapsi, joka on alun perin kotoisin Paraisilta”, Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez kertoo.

Toisin kuin monessa muussa ravintolassa, Svenska Klubbenilla on rapujuhlia varten useita erikokoisia kabinetteja. Jokaisella seurueella on mahdollisuus nauttia privaatista tunnelmasta, omannäköisestä juhlasta. Tila on varattavissa riippumatta siitä, onko mukana kymmenen tai sata juhlijaa. 

Rapujuhlat aloitetaan Svenska Klubbenilla saksiniekoilla ja snapseilla. Sen jälkeen luvassa on pääruoka ja jälkiruoka. 

– Rapujuhlien tarjoilu voidaan aina tietenkin myös räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti, Nastamo Perez toteaa.

Varmaa on, että herkullisen ruoan lisäksi tarjolla on tarkoin valikoituja laatuviinejä ja muun muassa pienpanimoiden oluita. 

Nastamo Perez muistuttaa Svenska Klubbenin hallinnoivan myös Isosaaressa sijaitsevaa ravintola Upseerikerhoa sekä Pihlajasaaren idyllistä ravintolaa. Myös molemmat saariravintolat palvelevat tilauksesta tunnelmallisina rapujuhlien pitopaikkoina.  

Rapujuhlien lisäksi luvassa on muutakin loppukesän juhlahumua. Lauantaina 27. elokuuta Svenska Klubbenin terassilla eli kotoisammin Krunan Terdellä Kruununhaan Liisanpuistikossa juhlitaan Venetsialaisia. Silloin nautitaan terassitunnelman lisäksi ohjelmasta. 

Kuva: Asta Karell.

www.svenskaklubben-helsinki.fi

Lue myös