d-md-none
Siirry pääsisältöön

Musta Lammas kirmaa kesälaitumille omalle katolleen

Paljon lähemmäs lähiruokaa ei enää voisi päästä. Kuopion Satamakadulla sijaitseva kellariravintola Musta Lammas avaa kesäksi viljelyalueen kattoterassilleen, jossa kasvatetaan erilaisia hyötykasveja ravintolan käyttöön pitkin satokautta.

– Katollamme pääsee tutustumaan tämän päivän kaupunkiviljelyyn, kerromme mielellämme lisää kattopellosta ja raaka-aineiden ideologiasta, ravintolapäällikkö Anu Heiskanen iloitsee.

Ei tusina tarjontaa

Mustalle Lampaalle on tärkeää, että raaka-aineiden matka lautaselle on tiedossa. Lammasta ei ravintolan katolla vielä tänä kesänä nähdä laiduntamassa, joten liha ja kala hankitaan pientuottajilta. 

– Liha tulee lähitiloilta ja kala Kallavedestä sekä lähialueiden järvistä.

Alkoholittomista juomista pitävälle Musta Lammas valmistaa itse tee- ja mehupohjaisia virvokkeita. Ravintolan kellarissa on kattava viinitarjonta myös harvinaisempia nektareita. Musta Lammas haluaakin olla niin viinien kuin ruokienkin suhteen suunnannäyttäjä. 

Pelto katolla- terassimme palvelee nautiskelijoita kesäviikonloppuisin. Kellariholvissa illalliselämykset ovat tarjolla klo 17 alkaen. 

Musta Lammas: Satamakatu 4, 70100 Kuopio


Lue myös