d-md-none
Siirry pääsisältöön

Mummolan tunnelma lämmittää mielen

Tuorlan Majataloa on kutsuttu mummolaksi. Vertaus osuu nappiin. Tilanhoitajan asuntona ja konttoritilana aikoinaan palvelleen kaarinalaisen talon tunnelma on lempeä kuin mummolassa konsanaan. 

Historiallisessa miljöössä voi nauttia niin aamiasta kuin lounasta. Paikalle voi piipahtaa myös kahville ja leivonnaiselle. 

Vartin ajomatkan päässä Turusta sijaitsevassa majatalossa ei ole terassia, mutta moni vieras tahtoo kesällä nauttia ruokansa ja juomansa pöytäryhmissä isojen puiden siimeksessä. 

Tuorlan majatalon emäntä Marja Vaiste kertoo, ettei kartanomiljöössä sijaitseva Tuorlan Majatalo pyri kilpailemaan Turun trendiravintoloiden kanssa. 

Kuva: Tomas  Lindroos

– Uskon, että asiakkaamme tulevat meille siksi, että meillä saa perinteistä ruokaa. Meillä tehdään hyvää, muistoja herättävää suomalaista ruokaa: sellaista, jota mummolassa tarjoiltiin. Majatalossa ja sen pihapiirissä nähdään usein isovanhempia lapsineen ja lapsenlapsineen.

– Asiakkaiden palautteessa korostuu se, että meillä on kiireetön ja rauhoittava ilmapiiri. Palaute lämmintää sydäntä, koska siihen olemme pyrkineet. 

Tilanhoitajan talon pihalta näkyy kartanon päärakennus. Ympäristö on kaunis ja maaseutumainen. 

– Meillä on pihalla kanoja ja lampaita. Tuorlan Majataloon johtaa aito hiekkatie, joka on Museoviraston suojeluksessa. 

Vieressä on myös tiedekeskus ja Majatalossa toimii puoti, jolla on ikää jo yli 20 vuotta.

– Lähiruoasta puhutaan usein kuin se olisi jokin uusi juttu. Meidän puodissa on ollut jo 20 vuotta myynnissä lähiruokaa. Koska tilat ovat pienet, emme voi pitää siellä lihaa tai tuoreruokaa, mutta paljon muuta.

Vaiste lisää, että Tuorlan Majatalon ruoka on aina mahdollisuuksien mukaan valmistettu lähituottajien tarjoamista raaka-aineista. 

Kansikuva: Esko  Keskioja

Tuorlan Majatalo 

Tuorlantie 1 E, 21500 Kaarina


Lue myös