d-md-none
Siirry pääsisältöön

Morton konttiravintolat ilahduttavat jo seitsemässä paikassa eri puolilla Suomea

Aina ei ehdi lomalle, mutta lounashetkikin voi olla tärkeä irtiotto arjesta – seikkailu ilahduttavien makujen ja hyvän tunnelman maailmaan. Sitä mieltä on konttiravintolaperhe Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas

Tarinat ravintoloiden takana

Konttiravintolaperheeseen kuuluu seitsemän eri puolilla Suomea palvelevaa ravintolaa. Niistä jokaisen taustalla on sama tarina tai oikeastaan tarinat. 

Yksi tarinoista liittyy kolmeen kaverukseen jotka päättivät vuonna 2010 perustaa ravintolan pieneen Rautalammin kylään. Kaikki kolmikon jäsenet olivat tuolloin parikymppisiä innokkaita opiskelijoita. 

Toinen tarinoista valaisee Morton-nimen taustaa. John Morton oli niin ikään Rautalammilta maailmalle ponnistaneen suvun vesa. Hän vaikutti 1700-luvun Amerikassa seriffinä, maanviljelijänä ja kongressiedustajana. Mortonin nimi jäi historiaan siksi, että hän oli vaa’ankieliasemassa Yhdysvaltojen syntytarinassa. 

Tarinat ovat tänä päivänä tärkeä osa Mortonin konttiravintoloiden arkea ja juhlaa. 

– Me uskotaan, että yhteisen pöydän ääressä alkaa joka päivä uusia tarinoita, uusia hyviä juttuja, perustajakolmikkoon kuulunut Petri Virta pohtii. 

Mortonin väki haluaa siivittää uusien tarinoiden syntyä tarjoamalla leppoisan ympäristön ja hyvää ruokaa. 

Ruokaa joka yllättää iloisesti

– Vaikka burgeri on tuttu juttu, me halutaan tuoda siihen jotain uutta.  Jotain sellaista, jota annosta nauttiva ei olisi tullut ajatelleeksikaan. Burgeriin voi maukkaalla tavalla yhdistää vaikkapa porkkanaa, Virta sanoo.  

– Tai miksei mukana voi olla vaikkapa raparperia, Kaplas komppaa. 

Mortonin ravintolat toimivat merikonteissa. Konteilla on oma tärkeä roolinsa. Virta toivoo konttien kuiskivan seikkailuistaan. Tarinaa konteilla varmasti riittää kuiskittavaksi, sillä ovathan ne matkanneet maailman merillä ennen päätymistään ravintoloiksi. 

Mainetta niittäneitä burgereita, salaatteja ja pannareita on siis tarjolla monen suomalaisen kotinurkilla, kesälomamatkan varrella tai ihan lähellä mökkipitäjää. 

Mortonin leppoisasta tunnelmasta pääsee nauttimaan Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Varkaudessa, Pieksämäellä ja tietenkin yrityksen alkuperäisestä kotikylässä eli Rautalammilla.  

Mortonista tykätään. Siitä kertoo muun muassa se, että Jyväskylän Morton on valittu yleisöäänestyksellä kolme kertaa peräkkäin kaupungin parhaaksi kesäterassiksi. 

Myös koirakaverit ovat tervetulleita Mortoniin!

Konttiravintoloista kuusi on avoinna vain kesäaikaan, mutta Helsingin Morton Jätkäsaaressa ilahduttaa hyvän ruoan, juomien ja leppoisan tunnelman ystäviä läpi vuoden. 

Kuvat: Jonne Vaahtera

www.morton.fi

Lue myös