Siirry pääsisältöön

Persoonallinen Kortteliravintola Messenius juhlii 85-vuotispäiviään

Messenius, on ollut keittiömestari Nina Kaukosen ja hänen aviomiehensä Harri Lahtisen sekä heidän hyvän ystävänsä Johanna Rekolan omistuksessa vuodesta 2017. Heidän persoonansa ja elämä näkyvät ravintolan annoksissa. 

Elämänmakuista ruokaa

Käsityön taidonnäytteinä ruoka heijastaa tekijöidensä päivittäisiä tunnelmia. Messeniuksen keittiössä noudatetaan ranskalaisen kokkikoulun oppeja. Klassikkoruuista koostuvaa perinteistä ruokalistaa piristävät aika ajoin vaihtuvat Plat du Jour -annokset.

Suomenruotsalaisuus näkyy ravintolan tyylissä

Ravintoloitsija Johanna on kotoisin Askaisista, Louhisaaresta, josta he Ninan  kanssa keräävät itse sienet, joita ravintolassa tarjotaan. Sieltä tuodaan keittiöön myös kananmunat ja sokerijuurikkaat. Muistetaanpa paikka myös Vorschmackin luojan, Mannerheimin synnyinkotina. 

Riihilahden Ekoliha toimittaa naudan luomulihan ja Hinders Gård från Ingå puolestaan lampaan- ja karitsanlihan. Kasvikset poimitaan Bromarvin kesätorilta. 

Kabinetti ja terassi laajentavat ravintolan tarjoamia mahdollisuuksia

Juhlia ja kokouksia voi järjestää Messeniuksen valoisassa kabinetissa, joka palvelee jopa 12 hengen seurueita. Pieni perheyritys voi joustaa aukioloajoissa tarpeen mukaan. Viihtyisä terassi tarjoaa mahdollisuuden nauttia ravintolan antimista raikkaassa ulkoilmassa toisinaan auringossakin kylpien.

Ravintolan ainutlaatuinen tyyli vie toiseen maailmaan

Messeniuksen vanhanajan glamour johdattaa menneeseen aikaan. Vanhempi suomalainen design luo vaikuttavat puitteet ravintolaillalle.  

Ravintolan seinällä on uusi taulu, jolla on mystinen alkuperä

– Eräs asiakas tuli taannoin luokseni ja kysyi, haluammeko taulun joka aikoinaan on ollut täällä Messeniuksen seinällä, mutta sittemmin päätynyt keräilijäisänsä kokoelmiin. Tartuimme ehdotukseen, ja on uskomatonta, että 3,5 m taulu mahtuu millilleen pitkälle seinälle. Teoksen sävyt sopivat täydellisesti ravintolan muuhun värimaailmaan! Tanssiravintolaa kuvaava maalaus on valmistunut vuonna 1943  ja sen on signeerannut W. Puola. Kenties Messeniuksen lattialla on joskus tanssittu, tai tullaan tanssimaan vaikka 85-vuotispäivien kunniaksi.  

Ravintola toivottaa uusien asiakkaiden lisäksi tervetulleeksi myös koirat. 

www.messenius.fi

Teksti: Pinja Palmunen

Lue myös