d-md-none
Siirry pääsisältöön

Mereneläviin erikoistunut King Crab House: Vastuu on meillä!

VARAA PÖYTÄ

Pohjoisessa, Levin sydämessä sijaitseva ravintola King Crab House on erikoistunut jäämeren äyriäisiin ja arktisiin raaka-aineisiin. Hyvät suhteet Norjaan mahdollistavat, että King Crab House tarjoaa ainoana ravintolana Suomessa tuoretta kuningasrapua ympäri vuoden.

Sukellusta ja surffausta harrastavalle keittiöpäällikkö Jouni Laitilalle meri merkitsee erityisen paljon. Hän toivoo, että meret pysyvät järkevinä niin harrastajille kuin herkuttelijoille. ”Me tehdään paljon sen eteen, että voidaan olla täysin varmoja meidän raaka-aineiden alkuperästä ja, että Itämereen kohdistuvat päästöt vähenisivät”, kertoo Laitila.

Arktisia pohjolan makuja ja säväys pikanttia Aasiaa

Arktiset maut on King Crab Housen yksi suosituimmista alkuruoka-annoksista, siinä yhdistyy vastuullisesti pyydetty suomalainen järvikala sekä ravintolan päätuote – Norjalainen kuningasrapu. Lautaselle on koottu Benella siikaa, kylmäsavuhauen-mätimoussea ja mallaslimppua sekä kuningasrapukroketti.

Yksi asiakkaiden ehdoton suosikki on kuningasrapu tarjoiltuna kermaisessa chili-kookoskastikkeessa. Keittiömestari Laitilan merellisessä Aasiassa vietetyt vuodet ovat päätyneet nyt ravintolan lautaselle: Chili, valkosipuli, inkivääri, sitruunaruoho ja limetinlehti luovat tasapainoisen makupaletin ja pehmeä kookoskerma nostattaa ravun makua upeasti.

VARAA PÖYTÄ

Lue myös