d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Timo Lepistö Finlandiatalo

”Raaka-aineet saavat minut tikittämään”

Timo siirtyi Finlandia-ravintolan palvelukseen Suomen Moskovan suurlähetystöstä, jossa hän ehti työskennellä keittiöpäällikkönä neljä vuotta. Tätä ennen hänelle oli kertynyt kansainvälistä työkokemusta kahden vuoden ajalta Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä. Suomessa Timo on työskennellyt mm. ravintola Groteskin vuoropäällikkönä ja ravintola Safkan keittiömestarina.

Lähetystömaailmassa Timon työ on ollut suomalaisen gastronomian esiintuomista aina muutaman hengen pienistä tilaisuuksista isoihin diplomaatti-illallisiin. Tehtävässään Timo on suosinut suomalaisia pien- ja lähituottajia sekä luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita – aivan kuten me Finlandia-ravintolassakin teemme.

-Finlandia-talon keittiöpäällikön tehtävä eroaa aiemmista siinä, että volyymi on suurempi. Olen aina pyrkinyt tekemään omannäköistä, pohjoismaalaista ruokaa, sillä olen saanut koulutukseni Suomessa. Tyyli ja tapa koostaa annoksia, tekniikat ja raaka-aineiden paritukset tuovat esiin keittiöfilosofiani pohjoismaisuuden. Olen halunnut painottaa Finlandia-talossa entistä vahvemmin pohjoismaisuutta ruokatuotteessa. Toki kokouslounaissa tehdään myös asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta iltatilaisuuksissa suuntaus on vahvasti pohjoismaisissa nyansseissa.

Eri vuodenajat ja niihin liittyvät raaka-aineet inspiroivat minua työssä. Ammennan ideoita myös raaka-aineiden kehittymisestä pitkin vuotta, sillä porkkanakin on aivan erilainen kevättalvella syksyyn verrattuna.

Lue myös