Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Mikael ”Mike” Kokkonen

Nimi ja ikä

Mikael Mike Kokkonen, täytän 30

Nykyinen työpaikka?

Billnäsin Ruukki

Mistä olet kotoisin alunperin?

Karjaalta, syntynyt Tenholassa

Mikä on lempityöväline keittiössä?

Oma veitsi

Mikä on ehdottomasti paras raaka-aine?

Kauden raaka-aineet, jotka ovat lähellä tuotettuja

Mikä on paras mauste?

Timjami ja valkosipuli

Mitä teet ensimmäisenä työvuoron päätyttyä?

Vaihdan kengät

Mikä tai kuka inspiroi sinua?

Minua inspiroi eniten oma henkilökunta ja hyvät raaka-aineet. Ja työnilo!

Mikä on lempiruokasi?

Kunnon kotiruoka, lihapullat ja muusi. Perus kotiruoka, joka on rakkaudella tehty.

Mikä on sinun bravuurisi?

Yllätysmenu, saan ihan mitä vaan tehtyä mistä tahansa. Tykkään siitä, kun joutuu käyttää mielikuvitusta.

Jos saisit ulkomaalaisen vieraan, mitä kokkaisit hänelle?

Tekisin jotain hyvää. Yrittäisin käyttää paikallista, riippuu tottakai vieraasta. Tekisin tosi suomalaista ja hyvää. Käyttäisin omaa kalaa omista vesistöistä. Meillä on Suomessa omanlainen ruoanlaittotapa, niin kaikki varmasti maistuu ulkomaalaisille vieraille.

Miksi olet keittiömestari?

Päätin jo nuorena että minusta tulee kokki. Enkä oikeastaan ole ikinä tehnyt mitään muuta. Tähän ollaan tähän asti päästy sillä!

Kuuluuko ananas pizzaan? 

Ei todellakaan.

Mikael Mike Kokkonen kokkailee Billnäsin Ruukissa, jonka ravintola avaa ovensa 19.4.2021 kymmenen vuoden jälkeen!

Lue myös