d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Jukka Halmetoja Ravintola Aino

Jukka Halmetoja johtaa ravintola Ainon keittiötä.

”Olen unelma-ammatissani, sillä olen aina tiennyt, että haluan tehdä töitä keittiössä. Aloin tehdä ruokaa kotona jo 8-vuotiaana, mistä kaiketi kumpuaa rakkaus ruokaan. Parasta työssä ovat mielestäni päivittäiset haasteet ja tunteiden vuoristorata – niin hyvässä kuin pahassa. Jokainen päivä on erilainen, mutta juuri se motivoi. Haen inspiraatiota tutustumalla eri ravintoloiden tarjontaan ja seuraamalla alan mediaa.

Meillä on Ainossa hyvä keittiötiimi, jossa on sopiva sekoitus kokemusta ja nuorta intoa. Heilutan kauhaa keittiössä aika lempeällä otteella ja modernilla johtamistyylillä. En siis ole vanhan liiton miehiä. Ajattelen asian niin, että työskentelemme käsityöalalla, jossa kokeneemmilla tekijöillä on vastuu jakaa tietotaitoa nuoremmille. Arvostan Ainon lähituottajia ja sitä, että olemme onnistuneet luomaan pitkäaikaisen kumppanuussuhteen, jonka punaisena lankana on molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus toistensa tekemistä kohtaan”.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Raaka-aineista huolimatta yksin autiolla saarella voi käydä huonosti, mutta ottaisin mukaan suolaa, jotta saan makua kalastamaani kalaan ja kyytipojaksi kylmää olutta totta kai!

Lue myös