Siirry pääsisältöön

Makaronitehtaan uusi pastataivas on auki iltamyöhään

Nimensä mukaisesti Makaronitehtaan menun ytimessä on talossa valmistettu pasta. Eikä mikä tahansa pasta, sillä Makaronitehtaan Brand Manager Elina Ahlholmin mukaan pastan ja muiden raaka-aineiden tuoreus sekä luomulaatu ovat aina etusijalla.

– Makaronitehdas on suomalainen pastaravintola. Pääruoistamme löytyvät perinteiset suosikit,  pasta carbonarat ja bologneset, mutta keittiömme punaisena lankana ovat maailman maut. Uusimpana erikoisuutena meillä voit maistaa myös korealaisittain maustettua kimchi-pastaa. Lähestymme pastamaailmaa ennakkoluulottomasti, muistaen myös perinteisten makujen ystävät, valottaa Ahlholm.

”Pastaillallisen ja samppanjan kombinaatio on saavuttanut
suuren suosion. Paikan päällä valmistettu luomupasta onkin olennainen osa Makaronitehtaan dna:ta.” 

Vastuullisuus vakiona

Ruokahävikkiä Makaronitehtaassa pyritään välttämään aktiivisesti. Annokset valmistetaan tilauksesta aina yksi kerrallaan. Läpinäkyvyyteen pyritään myös konkreettisesti: uuden ravintolan lasi-ikkunan kautta asiakas voi nähdä annoksensa valmistusprosessin aina pastan teosta myöhempiin vaiheisiin. Suurin osa raaka-aineista hankitaan kotimaasta, mutta esim. durum-vehnä on tuotettava Italiasta, sillä sitä ei Suomesta saa.

Tarina alkoi Hangon satamasta

Makaronitehtaan ensimmäinen ravintola avattiin 12 vuotta sitten Hangon Itäsataman makasiiniin. Menestys oli heti alussa loistava, joten yritys päätti laajentaa toimintaansa myös pääkaupunkiseudulle. Tällä hetkellä ravintola toimii Ainoan, Iso Omenan, Redin ja Jumbon kauppakeskuksissa.

– Loppusyksystä avattava ravintolamme on uusi aluevaltaus kauppakeskusten ulkopuolelle. Toivotamme vanhat ja uudet ystävämme istumaan iltaa uuteen ravintolaan Forumin kupeeseen, maistuvan pastaillallisen ja viinin sekä samppanjan pariin!

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Lue myös