Siirry pääsisältöön

Luomukokki-kilpailun semifinalistit valittu

Luomukokki-kilpailun semifinalistit on valittu. Kilpailu järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola –messuilla Helsingissä 6.-7.3.2019. Kilpailun tavoitteena on lisätä keittiöammattilaisten tietämystä kestävästä gastronomiasta ja luomusta.

Luomukokki-kilpailun semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria:

Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki 
Markus Kaihola, 
Sahanlahti Resort, Puumala
Mikko Lahtinen, 
Hotelli Punkaharju, Punkaharju 
Niko Pirtinsola, 
ScandicTampere Station, Tampere
Alfred Tallberg, 
Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti, 
Ravintola Muru, Helsinki

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle. Valinnan tekivät kilpailun johtaja, lehtori Sampo Kantele liiketalousopisto Perhosta ja kilpailun päätuomari, keittiömestari Benjamin Frostell. Semifinaalit pidetään 6.3. ja varsinaiseen finaaliin 7.3. pääsee semifinaaleista kolme kilpailijaa.

Rento ja moderni kilpailu kestävyyskärjellä

Reseptikilpailun tuomarit painottivat semifinalistien valinnassa annoksen raaka-aineiden yhteensopivuutta ja makujen harmoniaa. Kaikkien semifinalistien annoksissa oli käytetty luomutuotteita monipuolisesti.

Kilpailussa arvioidaan luomuruoan valmistusprosessia, esillepanoa, makua sekä kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Varsinaisessa tuomaristossa istuvat päätuomari Benjamin Frostellin lisäksi Filip Langhoff, Ask ja Jord, Toni Kostian , Grön ja Way, Simona Milazzo, Sicapelle sekä lehdistön edustaja Aromin päätoimittaja Heli Koivuniemi.

-Kilpailijoilta toivotaan innovatiivisuutta, mutta myös gastronomisesti klassiset periaatteet on hyvä hallita, kiteyttää kilpailun johtaja Sampo Kantele.

Semifinaaleissa ja finaalissa raaka-aineet valitsee ja toimittaa kilpailun järjestäjä. Kilpailijoita myös haastatellaan kilpailun kuluessa heidän luomuosaamisestaan.

-Luomukokin tulisi osata edistää luomuruoan näkyvyyttä sekä kestävää kehitystä ja arvioimme myös motivaatiota tähän, kertoo Sampo Kantele.

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho ja Pro Luomu ry. Kilpailua pääyhteistyökumppanit ovat Easyfairs Finland, Metos Oy Ab ja Valio. Mukana tukemassa kilpailua myös Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli, Roll Foods ja Tamminen.

Lähde: https://bit.ly/2SRQmDc

Lue myös