d-md-none
Siirry pääsisältöön

Liuskaravintola Skiffer panostaa Itämeren suojelutyöhön

Merellistä tunnelmaa huokuva Skiffer ei ole pitseria vaan liuskeria. Ravintolan oman tuotteen, liuskan pohja on millinohut ja rouskuvan rapea. Liuskan täytteet ovat mitä yllätyksellisimpiä makuyhdistelmiä, kuten mansikkaa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä. Skifferistä löytyy myös tutumpia makuyhdistelmiä, kuten KAA, joka sisältää palvikinkkua, tuoretta ananasta sekä sinihomejuustoa.

– Raaka-aineemme ovat laadukkaita ja pyrimme suosimaan vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Lisäksi teemme yhteistyötä WWF:n kanssa, itämeren suojelemiseksi. Skifferin keittiöpäällikkö, osakas Tuomo Suoranta kertoo.

Merihenkisyys on alusta asti ollut tärkeä osa Skifferiä, sillä kaikki sen perustajajäsenet rakastavat merta. Skifferin koti on Helsingin edustalla sijaitseva pieni Liuskaluoto. Sieltä koko yrityksen tarina on saanut alkunsa.

– Oskari ja Joonas Juva ostivat Liuskaluodolla sijaitsevan huoltoaseman ja ottivat minuun yhteyttä, että mitäpä jos perustettaisiin sinne ravintola.

Sittemmin Skiffer on laajentanut Helsingissä Erottajalle, Viiskulmaan sekä viimeisimpänä Kallioon. Myös Hangon itäsatamasta löytyy Skiffer. Ravintola onkin, kuin pieni liuskan makuinen satama urbaanissa kaupunkiympäristössä, johon voi piipahtaa pakoon elämän tyrskyjä ja melkein haistaa merituulen raikkaan tuoksun.

”Raaka-aineemme ovat laadukkaita ja pyrimme suosimaan vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Lisäksi teemme yhteistyötä WWF:n kanssa, itämeren suojelemiseksi.”

Teksti: Elina Viitanen

. . .

Skiffer Kallio: VARAA PÖYTÄ
Skiffer Viiskulma: VARAA PÖYTÄ
Skiffer Töölö: VARAA PÖYTÄ
Skiffer Liuskaluoto: avoinna vain kesäisin.
Skiffer Hanko: avoinna vain kesäisin.
Skiffer Erottaja: VARAA PÖYTÄ
GOAT Espoo: VARAA PÖYTÄ

Lue myös