d-md-none
Siirry pääsisältöön

Linnakrouvissa nautit kesästä kaikilla aisteilla

Linnakrouvi on valloittava kesäravintola tunnelmallisessa puurakennuksessa, jonka ikkunoista avautuu huikea maisema Olavinlinnaan ja terassilta Savonlinnan kattojen ylle. Keittiömestari Remi Tremouille iloitsee paluustaan Savonlinnaan.

– On hienoa palata muutaman vuoden tauon jälkeen vanhaan kotikaupunkiin ja laadukkaasta ruuasta tunnetun Linnakrouvin keittiöön. 

Puhtaita, suomalaisia makuja pienellä twistillä

Linnakrouvin ruokalistan ytimen muodostavat selkeät, puhtaita raaka-aineita kunnioittavat annokset.

– Ruokalistan runko on klassinen, mutta tuon siihen mukanani maailmalta tarttuneita oppeja. Se näkyy annoksissa tyylillisinä vaikutteina ja mielenkiintoisina makuliittoina, Remi kertoo.

Olavinlinnan vieraileva ooppera tulee tänä vuonna Italiasta, joten Linnakrouvin kesän ruokalistan erikoisuus on mustekalapasta.

– Toivottavasti siitä tulee myös paikallisten suosikkiannos! 

Savolaisia muikkuja ja yllätyksiä

Paikallisuutta arvostetaan muutoinkin Linnakrouvin keittiössä. – Hyödynnämme mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita ja listalle uivat ainakin Saimaan kuha ja muikut, lähituottajien liha ja lähimetsistä poimitut yrtit. Tulen Linnakrouvin kauhan varteen Kainuusta, josta tuon mukanani paikallista terva-aromia. Se on yksi tämän kesän yllätyksistä, Remi vinkkaa. 

Linnakrouvi Linnankatu 7, 57130 SavonlinnaLue myös