Siirry pääsisältöön

Linds Kök – ruokailu trooppisessa kasvihuoneravintolassa on todellinen elämys

”Olen tietenkin iloinen ja ylpeä ravintolastamme. Kuulemme asiakkailta, miten eksoottinen paikka tämä on – vehreän ja valkoisen kontrasti talvella on kaunis ja kesällä vehreys on vieläkin upeampaa kukinta-ajan vuoksi”, selittää Linds Kökin perustajaomistaja ja kokki Maria Berg.

Ravintolassa on vuosien varrella ollut vierailijoita maailman eri kolkista. Kaikkein vaikuttavin oli kuitenkin Ruotsista paikalle matkannut ryhmä.

”He tulivat bussin täydeltä aina Skånesta saakka. Yksi ryhmän jäsenistä oli käynyt ravintolassamme, ihastunut ja päättänyt kotiin palattuaan järjestää ryhmämatkan, jonka pääkohde olisi Linds Kök”, iloitsee Berg. 

Kesälounas vehreyden keskellä

Talvikaudella Linds Kök on auki ainoastaan tilauksesta, mutta juhannuksen jälkeisenä maanantaina se avaa ovensa ravintolan perinteistä kesälounasta varten. Seitsemän viikkoa herkuttelua kasvien, yrttien ja kukkien ympäröimänä. Täällä talon omista antimista loihditaan pääruoat, lisukkeet tai jälkiruoat tuoreen kalan ja lihan kaveriksi.

”Katamme kesälounaan viikon joka päivä ja lounaalle emme ota varauksia, joten sinne lomamatkalainenkin voi vaikka vain pistäytyä. Ravintolasta on tullut suosittu retkikohde monenlaisille yhdistyksille ja kerhoille. Yksityistilaisuudetkin saavat erityiset puitteet täällä”. 

Ravintolasta löytyy noin 200 eri kasvilajiketta – on viikunaa, banaania, mangoa, viikunaa, sitruslajeja, yrttejä ja paljon muuta. 

”Käytämme etenkin yrttejä ja kukkia ruoissamme. Oma suosikkini yrteistä on suolaheinä, joka kasvaa suureksi kunnon ravinnolla. Hedelmistä oma suosikkini on viikuna”.

www.lindskok.fi

Teksti: Daniela Holm

Lue myös