d-md-none
Siirry pääsisältöön

Leppoisa tunnelma kruunaa teemallisen brunssin

Tapiolassa kauppakeskus AINOAssa ja Kirkkonummella toimiva Bistro o Mat on tarjonnut brunsseja jo 10 vuotta. Maku ja palvelu ovat olleet asiakkaiden mieleen vuodesta toiseen. 

Yrittäjä Päivi Palovaaran mielestä Bistro o Matin sunnuntaibrunssia voisi kutsua myös lounaan ja illallisen yhdistelmäksi. – Brunssimme alkaa alkupalapöydän antimilla. Sen jälkeen syödään pöytiin tarjoiltava pääruoka. Pääruoan jälkeen vuorossa ovat jälkiruokapöydän itse tehdyt herkut. 

Bistro o Matin brunssin suosion yksi salaisuus voi piillä siinä, että vaikka idea on sama, sisältö vaihtuu kuukauden tai kahden välein. – Tällä hetkellä meillä on lokakuuhun asti Italia-teema. Alkupalapöydässä on antipastoa, muun muassa on italialaisia leikkeleitä ja mustekalasalaattia. Pääruokavaihtoehdot ovat  taimenta caponattalla, vasikanposkipastaa ja tattirisottoa. Jälkiruokapöytä tarjoilee italialaisia herkkuja, kuten tiramisua, pannacottaa ja juustoja, Palovaara kertoo. 

Yksi Bistro o Matin brunssien suosituimmasta teemoista on ollut joulun jälkeen toteutettava blinibrunssi. 

Teemasta riippumatta ruoat tehdään huolella itse ja niiden valmistamiseen käytetään aina ensisijaisesti kotimaisia, lähellä tuotettuja raaka-aineita. 

Palovaara uskoo brunssin suosion pysyvän. Sen tunnelma syntyy paitsi makunautinnoista myös leppoisasta yhdessäolosta. – Olemme huomanneet, että brunssille tulevat usein isovanhemmat lapsineen ja lastenlapsineen tai sitten kiireetöntä sunnuntaita tullaan viettämään ystäväporukalla. 

Tapiolan brunssi on palannut koronatauolta. Kirkkonummella tila on pienempi ja brunssin tarjoamista on päätetty vielä siirtää. 

Bistro o Mat vuokraa tiloja myös perhejuhliin. – Meillä pidetään perhejuhlia laidasta laitaan ja myös yritysten tilaisuuksia. Eniten on syntymäpäiviä, mutta myös esimerkiksi babyshowereita ja rippijuhlia.

Katso myös Bistro o Matin ravintolaesittely.

Lue myös