d-md-none
Siirry pääsisältöön

Legendaarinen ravintola Palace ei kadonnutkaan kartalta

Ravintola Palace hävisi hetkeksi Helsingin ravintolakartalta, sillä se suljettiin koko talon remontin takia joulukuussa. Nyt Royal Ravintolat on ilmoittanut avaavansa uudistetun Palace-ravintolan ovet tämän vuoden marraskuussa.

– Royal Ravintoloille on kunnia-asia olla mukana jatkokirjoittamassa Palacen historiaa hyvän ruuan ystäville, Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo.

Ravintola Palace onkin merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria, sillä sen pöydissä ovat vuosikymmenten saatossa syöneet ja juoneet niin kuninkaalliset, presidentit, huippujohtajat kuin filmitähdetkin.

Palacen valokyltti loistaa jatkossakin Etelärannassa

Legendaarinen on myös Helsingin kaupunkikuvaan oleellisesti kuuluva ja Etelärannan maamerkkinä tunnettu Palacen valokyltti. Sekin uudistetaan remontin yhteydessä. Royal Ravintolat lupaa nostaa valokyltin takaisin Eteläranta kympin katolle Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin mennessä.

Tiesitkö tämän ravintola Palacesta?

Suomen ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 1987 saanut Palace on yli 60 toimintavuotensa aikana antanut kannukset useille Suomen menestyneille keittiömestareille. Eteläranta 10 on Arkkitehti Viljo Rewellin suunnittelema, mereltä päin katsottuna valtamerilaivaa muistuttava funktionalistinen rakennus, joka valmistui vuonna 1952 vastaanottamaan Helsingin olympialaisten vieraat.

Lue myös