d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lebanese food Mäkelänkatu – laatua kohtuuhintaan

Lounasaikaan Helsingin ydinkeskustan alueella on poikkeuksellisen paljon tarjontaa. Vallila on tästä hyvä esimerkki, josta voisi nostaa lounaspaikkoina esille vaikkapa Bitesin, Factoryn, African Potsin ja Mustan Härän ja nyt viimeisimpänä testipaikkana Lebanese foodin, jonka nimesin kebabbilaksi. Kebabbila on ehkä huono nimitys sille, mitä tässä ravintolassa on tarjolla, mutta toisaalta suurin osa ihmisistä tietää silloin mistä on kyse.

Toptaste-arvio

Alkuun plussaa siitä, että minua palveltiin selkeällä suomen kielellä. Lisäksi listalta löytyi kattava kirjo kasvisruokia, joista useimmat olivat vegaanisia – jopa gluteenittomiakin vaihtoehtoja löytyi.

Nautin lounaaksi kana shawarman. Pienenä täsmennyksenä todettakoon, että kebab ja shawarma eivät ole sama asia. Shawarma on kokonaisesta lihapalasta vuoltu ja kebab käytännössä prässättyä jauhelihaa. Shawarma on siis oikeaa tavaraa teollisiin kebabeihin verrattuna.

Lounaan mausta pystyi sanomaan, että käsityötä löytyi: falafel oli talossa tehtyä, shawarma kanassa oli selkeät mausteet, salaatin raaka-aineet olivat tuoreita ja sumakkiakin löytyi päältä.

Annoksen riisi ei ollut pelkkää basmatiriisiä, vaan siitä löytyi hiukan jasmin-riisin aromaattisuutta. Annoksen päällä olleet kastikkeet olivat selkeästi talossa tehtyjä ja maun puolesta tästä 10 euron annoksesta ei jää tyhjä olo. Jos siis haluat lounastaa etnisessä paikassa turvallisesti ja kohtuulliseen hintaan, on tässä hyvä vaihtoehto. Pienet asiat tekevät tästä paikasta merkittävästi paremman kuin tyypillisestä kebabbilasta. Ravintolan ulkonäkö onkin hieman hämäävä, koska se ei poikkea kovinkaan suuresti muista kebabbiloista, mutta ruuan laatu poikkeaa.

Lebanese food Helsinki, Mäkelänkatu 45, 00550 Helsinki www.lebanesefoodhelsinki.com

Teksti ja kuvat: Alexander Trivedi

Lue myös