d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lapin lumo Lautasella

Uusi Kultá Kitchen & Bar tuo Lapin mystiset maut keskelle Bulevardia

Kuulostaisipa ihanalta nautiskella matsutake-sieniä, riekon rintaa ja kuusenkerkkää kyytipoikana Vatinkurun lähdeveteen valmistettua olutta. Tämä lappilainen unelma on mahdollista kokea aivan Helsingin sydämessä Lapland Hotels Bulevardin yhteydessä toimivassa Kultá Kitchen & Barissa. Mystisten herkkujen takana on rovaniemeläinen keittiömestari Tero Mäntykangas. – Kaikki perustuu aitoon, puhtaaseen Lappiin: pohjoisiin raaka-aineisiin ja luotettaviin, pitkäaikaisiin tavarantoimittajiin. Meitä on hyvä porukka kasassa.

Löydä erämaiden rauha

Monet lähtevät Lapin tuntureille rauhoittumaan, mutta saman voi kokea myös Kullássa. Seesteistä tunnelmaa luovat värit, valaistus ja musiikki. Kultá on tuulahdus modernia Pohjoista. Tuoreus näkyy myös á la carte -listalla, josta löytyy muun muassa Enontekiön riekkoa, kuningasrapua suoraan Norjan Pykeijalta sekä tietenkin poroa. – Unohtamatta Esa Hutun hillaleipää, joka on monen asiakkaamme mielestä maailman parasta leipää.

Kullássa ruoka ja juoma kuuluvat saumattomasti yhteen. Neljätoistametriseltä kultaiselta baaritiskiltä voi tilata vaikkapa jäkälin koristellun kuusenkerkkä-tervadrinkin. Kokonaisuus on tehnyt vaikutuksen niin suomalaisiin kuin ulkomaalaisiinkin ja pöytävarauksia tulee paljon myös hotellin ulkopuolelta. En tiedä montakaan hotellin ravintolaa, jossa olisi vastaavat määrät, Mäntykangas iloitsee.

Kokeellinen yllätysmenu ja aamupala

Jännitystä kaipaava voi testata keittiömestarin suunnittelemaa yllätysmenuta, joka koostu sesongin raaka-aineista. – Yllätysmenussa on eksoottisia raaka-aineita mahdollisimman monipuolisesti yhdisteltynä. Menu vaihtuu kahden kuukauden välein, kun taas Kullán ala carte -lista päivittyy kolmen kuukauden välein.

Kullássa tarjolla oleva runsas aamupalakaan ei ole ihan pelkkää munakokkelia, sillä aamunsa voi aloittaa vaikkapa poron verestä tehdyllä mustamakkaralla ja kuusenkerkkäsmoothiella. Lounas jatkaa tuttua Kullán linjaa: tarjolla on kolmen ruokalajin lounas, jossa valittavana on kasvis- ja lihavaihtoehdot. Lautaselta voi löytyä vaikkapa poronlihapullia tai kaskinaurista. – Kultá Kitchen & Bar on elämys, jota ei voi kokea missään muualla. Olemme ylpeitä omasta tekemisestämme, mutta meillä on myös halu olla jatkuvasti parempia, keittiömestari Tero Mäntykangas summaa.


Lue myös