d-md-none
Siirry pääsisältöön

Laadukkaat menut ja Pariisin sivukatujen tunnelma

Varaa pöytä

Monelle helsinkiläiselle tutun Story-ravintolan tiloihin, HOK-Elannon taloon avataan uusi ranskalaistyyppinen ravintola, jossa vieraiden toivotaan viihtyvän pitkän kaavan kautta.

Ravintoloitsija, pitkän linjan ammattilainen Eero Suhonen kiittelee ympäristöä.

– Hakaniemessä on vilkkaan torin ja hallin lisäksi valtavasti työpaikkoja, ja on unelmien täyttymys päästä tarjoamaan alueella liikkuville kodikas ja tasokas ruokapaikka.

Le Coin tähtää Suhosen mukaan ”sivukujien tunnelmaan”: rentoon ja välittömään palveluun korkeasta laadusta tinkimättä. Vaikka inspiraatiota haetaan Ranskasta, lähtökohta ei saa sitoa käsiä liiaksi: esimerkiksi keittiön tarjonnassa suositaan koko Euroopan tarjontaa.

On unelmien täyttymys päästä tarjoamaan alueella liikkuville kodikas ja tasokas ruokapaikka.

– Pyrimme tarjoamaan helposti lähestyttävän, lämpimän tilan jonne on mukava poiketa vaikka vain lasilliselle taikka koko illan kestävälle ruokaherkuttelulle.

Eero Suhonen Top Chef:ssä. Kuva: Saku Tiainen.
Eero Suhonen Top Chef:ssä. Kuva: Saku Tiainen.

Puhtaat raaka-aineet, itse tekemisen taito

– Ranskalaisen keittiön tapaan emme käytä oikoteitä vaan pyrimme valmistamaan omassa keittiössämme niin paljon kuin mahdollista. Raaka-aineissa suosimme kotimaista lähitarjontaa, mutta sekään ei voi olla itseisarvo, jatkaa Suhonen.

Ruokalistassa  tarjolla on neljä erilaista menua, joista vieras voi tilata myös yksittäisen annoksen mikäli koko menu tuntuu liian raskaalta. 

– Menumyynti on viime aikoina kasvattanut suosiotaan, mutta katsomme rauhassa, mihin suuntaan asiakaskäyttäytyminen meillä menee. Olemme joustavia asiakkaiden toiveiden suhteen.

– Juomina tarjoamme pääasiassa laatuviinejä Ranskasta ja muualta Euroopasta, mutta mikäli johonkin annokseen istuu paremmin kauempana tuotettu viini, niitäkin toki löytyy.

25 vuotta ravintola-alalla ja nyt uusi, oma ravintola – millaisin ajatuksin Suhonen lähtee tähän?

– Tietysti ravintoloitsijan sydäntä lämmittää kuulla, jos oman ravintola ruoka on kaupungin parasta, rima on oltava korkealla. Mutta siitä huolimatta toivon, että Le Coin tunnettaisiin ennen kaikkea tunnelman takia. Kun tähän päästään, asiakkaat muuttuvat vieraiksi ja tulevat toistamiseenkin.

Suhonen kertookin pyrkivänsä siihen, että niin ruoka, palvelu kuin henkilökunta olisivat huippua – niin hyviä, että vieraiden ei tekisi mieli poistuaa ravintolasta ollenkaan.

Osoite: Siltasaarenkatu 10, 00530 Helsinki

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Pääkuva: Risto Lahti

Varaa pöytä

Lue myös