Siirry pääsisältöön

La Placessa päämäärä on matkaa tärkeämpi

Varaa pöytä

Helsingin päärautatieaseman kahvila- ja ravintolatarjontaan on saatu uusia tulokkaita, jotka palvelevat reissuun lähtijöitä ja kotiin palaavia. Uusin tulokas on laadukasta ruokaa rennolla otteella tarjoava Brasserie La Place.

La Placen chef ja isäntä, hollantilaslähtöinen Robert Purves on tyytyväinen hiljattain avattuun luomukseensa.

– La Place on pitkälti sellainen kuin alunperin suunnittelin yhdessä kumppaneideni kanssa. Ruokalistamme ydin on merenelävissä, mutta toki otamme huomioon myös vegetaristit ja liharuokien ystävät.

La Placen chef ja isäntä, hollantilaslähtöinen Robert Purves.

Menu on saanut vahvoja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista.

– Työntekijämme ovat mm. Argentiinasta, Hollannista, Tansaniasta ja Vietnamista. Tämä kirjo näkyy ruokalistassamme, toteaa itsekin kansainvälistä osaamista kerännyt Purves.

Menu iskee myös suomalaiseen makuun

Salin hillitty skandinaavinen ilme tekee ruokaan keskittymisestä helppoa. Makujen keskiössä ovat merenelävät, mutta uusi jännittävä twist nostaa monet tututkin perusraaka-aineen uuteen valoon. Maistelumenussa korkealle nousi mm. Purvesin mainitsema ”comeback-annos”: linguine-pastan kanssa tarjottavat, hienostuneen maukkaat jättikatkaravun pyrstöt – annos, joka saa asiakkaat palaamaan uudelleen. Elämyksen kruunasivat argentiinalaisen sommelierin asiantuntevat viiniesittelyt.

La Placessa on myös kesäterassi, jossa ohikulkija voi rauhoittua ennen tai jälkeen matkan.               

– Loistava sijainti on tuonut meille hyvin asiakasvirtaa, ja liityttyämme Quandoo-pöytävarausjärjestelmään pöydät ovat täyttyneet mukavalla vauhdilla, toteaa Purves.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Varaa pöytä

Lue myös