Siirry pääsisältöön

Kuopiolaista fine diningia

Musta Lammas perustettiin 1982, vuonna 1862 rakennetun vanhan olutpanimon kivijalkaan.

Perinteitä vaaliva ravintola haluaa toimia jatkossakin suunnannäyttäjänä ja pysyä ajan hermolla.

Ravintolan kattoterassilla komeilee hyötypuutarha, josta keittiö saa yrttejä. Tänä kesänä myös oma peltoviljelmä otettiin käyttöön. ”Olemme aina pitäneet käyttämiemme raaka-aineiden alkuperää ja satokausiajattelua suuressa arvossa. Kasvikset tulevat aina mahdollisuuksien mukaan lähialueilta, lihat ja munat hankimme paikallisilta pientuottajilta. Marjat, villiyrtit ja sienet poimimme usein itse henkilökunnan kesken Savon puhtaista metsistä”, Mustan Lampaan keittiömestari Juuso Rautiainen kertoo.

Mustan Lampaan ravintolapäällikkö Kata Shecter suosittelee kokeilemaan ravintolan yllätysmenuta. ”Monet ovat kiitelleet siitä, että he ovat maistaneet aivan uusia herkkuja – sellaisia, joita ei tulisi itse omatoimisesti koskaan tilattua”, hän kertoo ilahtuneena.

Musta Lammas on auki maanantaista lauantaihin klo 17 alkaen. Pöytävaraus kannattaa tehdä.

22.-25.6. Musta Lammas on juhannusriennoissa.

Lue ravintolan koko esittely täältä.

Lue myös