Siirry pääsisältöön

Kuningasravun ympärivuotinen sesonki löytyy Levin King Crab Housesta

VARAA PÖYTÄ

Yli 15 vuotta sitten Jouni Laitila kävi hakemassa kolmen vuoden oppia kuningasravun käsittelyyn Norjasta. Aika Norjassa opetti Laitilalle arktisten merikalojen kirjosta ja käsittelystä mittaamattomasti. Into kuningasrapuun, valtamerikaloihin ja muihin mereneläviin jäi kytemään, ja kun paikka King Crab Housesta oli tarjolla, Laitila lähti keittiön riveihin kokkaamaan. Kahdeksassa vuodessa Laitila pyörittää ravintolaa keittiöpäällikkönä ja osakkaana. 

Ravintolapäällikkö Ina Hammarberg parittaa ravintolan viinit yhteen menuihin sopiviksi. Tämän taustalla on läheinen yhteys tuottajien tiloille.

King Crab House erottuu edukseen kuningasravun volyymillä

Suomessa rapu mielletään kausisidonnaiseksi tuotteeksi, mutta King Crab Housella on jalostamonsa Pohjois-Norjassa, jossa ravustuskausi jatkuu Nordkappin niemen länsipuolella ympäri vuoden. – Meillä saatetaan myydä rapua 30 kiloa päivässä. Teemme toistoa niin paljon, että opimme tuotteesta ja käsittelystä paljon, Laitila summaa menestystä ravintolan takana.

Laitilalta kysellään usein milloin ravintola saa jatkoa esimerkiksi Helsinkiin. – Lähdemme laajentumaan pääkaupungin suuntaan jossain vaiheessa. Täällä pohjoisessa kuitenkin olemme hyvin lähellä raaka-aineita ja aloitamme laajentumisen täältä, Laitila toteaa tyytyväisenä.

Jouni Laitila on King Crab Housen keittiöpäällikkö sekä osakas.

VARAA PÖYTÄ

Lue myös