Siirry pääsisältöön

Krakovan parhaat ravintolat

Etelä-Puolassa sijaitseva Krakova on erinomainen pitkän viikonlopun kaupunkikohde. Historiallisen kaupungin arkkitehtuuri on poikkeuksellinen ja Krakovan läpi virtaava Veiksel-joki tuo kaupunkiin tunnelmaa. Historia on kaupungissa vahvasti läsnä, mutta vastapainoksi kaupunki tarjoaa hyvää ruokaa, kiinnostavia nähtävyyksiä ja oivat mahdollisuudet ostoksille. 

Yhdistimme Visit Polandin kanssa voimamme ja esittelemme Krakovan parhaat ravintolat.

Kluska Na Placu

Kluska Na Placu tarjoaa tuoreen katsauksen perinteisen puolalaisen ja sleesialaisen keittiön herkkuihin. Ravintolan perustajat, jotka ovat myös tiivis kaveriporukka, jakaa intohimon perinteisen ja ”isoäidin” keittiön parhaita makuja kohtaan. Vuonna 2020 perustajat päättivät palauttaa vaatimattoman sleesialaisen nyytin ruokalistalleen! Krakova rakasti ideaa, joten nykyään Kluska na Placussa tarjotaan entistä laajemmin erilaisia gastronautintoja.

Plac Szczepanski 7, Krakova

Restauracja Starka

Kazimierzin kaupunginosassa on piilossa pieni ravintolahelmi Starka. Starkan ruokalistaa hallitsee puolalainen keittiö, jota on rikastettu moderneilla yksityiskohdilla. Maista mehukkaita naudan poskia, aromaattista borssia kotitekoisten raviolien kera sekä kotitekoisia perinteisiä nyyttejä. Tunnelmallinen musiikki ja hienovarainen kynttilänvalo täydentävät lopun ravintolaelämyksen.

Józefa 14, Krakova

Czarna Kaczka The Black Duck

Ravintola Czarna Kaczka eli The Black Duck on tulos ravintoloitsijoiden intohimosta perinteistä kotitekoista puolalaista ruokaa kohtaan. Ravintola toivottaa vieraat tervetulleiksi rennolla ilmapiirillä ja lämpimällä, ystävällisellä asenteella. Käytössä on ravintolan kolme rentoa ja viihtyisää tunnelmaa heijastavaa ruokailuhuonetta ja aurinkoisina päivinä myös hiljainen patio.

Poselska 22, Krakova

Old Town Restaurant Wine & Bar

Old Town Restaurant Wine & Bar tarjoaa ainutlaatuisia perinteisiä puolalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​ruokia. Perinteiden kunnioittaminen ja laadukkaat paikalliset raaka-aineet ovat ravintolan ylpeys. 

Ravintolassa on myös laaja viinilista ja viinejä löytyykin monenmaalaisia – espanjalaisia, italialaisia, ranskalaisia, chileläisiä, argentiinalaisia, afrikkalaisia, australialaisia, saksalaisia, uusiseelantilaisia ​​ja jopa puolalaisia. 

Bracka 6, Krakova

Kuchnia Polska Gaska

Ravintolan nimessä oleva ”Gaska” tarkoittaa hanhea ja sitä lihaa ravintola tarjoileekin monessa muodossa. Ravintolassa tarjoiltava hanhen liha on puolalaista korkealaatuista luomulihaa, joka ilahduttaa maullaan, mureudellaan ja ennen kaikkea sitä pidetään terveellisenä ruokana. Ravintola tarjoilee myös paljon muita puolalaisia perinneruokia kuten pierogeja (puolalaisia täytettyjä nyyttejä), perunapannukakkuja ja borssikeittoa.

Limanowskiego 1, Krakova

Mirror Bistro – Pierogi Bystro

Pierogi eli puolalainen täytetty nyytti. Kuva. Shutterstock.

Mirror Bistro – Pierogi Bystro tarjoaa perinteisiä puolalaisia ​​nyyttejä eli pierogeja, niin erilaisilla suolaisilla kasvis- ja lihatäytteillä kuin makeillakin täytteillä. Ravintolan pierogien valikoima on vaikuttava, mutta ruokalistalle mahtuu myös erilaisia keittoja.

Brzozowa 8, Krakova

Nakryto Kuchnia Polska

Nakryto kutsuu nauttimaan rehellisestä puolalaisesta kotiruoasta kodikkaassa ravintolamiljöössään. Ravintola tarjoilee yksinkertaisia ruokia, joissa tuoreet, lähialueelta tulevat raaka-aineet ja luonnolliset mausteet pääsevät ruoassa pääosaan.

Beera Meiselsa 14, Krakova

Szynk

Kuva: Szynk.

Ravintola Szynk sijaitsee aivan Krakovan sydämessä. Ravintolan ruoat kuvastavat paikallista perinteistä keittiötä modernilla otteella. Tämä ravintola sopii erinomaisesti myös kasvissyöjille.

Podbrzezie 2 Krakova

Pod Złotym Karpiem

Ravintola Pod Złotym Karpiem antaa mahdollisuuden löytää uusia makuja ja kokea täysin erilainen, kulinaarinen versio puolalaisista perinneruoista. Ravintola panostaa erityisesti puolalaisiin tuotteisiin ja tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa.

Rynek Główny 10, Krakova

Szara Ges

Szara Ges -ravintola on ainutlaatuinen paikka, jossa puolalainen ihastuttava ravintolaelämys syntyy, kun  värikäs ja tunnelmallinen sisustus yhdistetään hienostuneeseen versioon puolalaisesta ruoasta.

Ruokalista on koottu lähialueen raaka-aineista ja lista vaihtelee sesongin mukaan laadukkaimpien tuotteiden saatavuuden mukaan vuodenajasta riippuen. 

Rynek Główny 17, Krakova

Lue myös