Siirry pääsisältöön

Koko maailma burgerisämpylän välissä

Naughty BRGRin ravintolaterttu on laajentunut tasaiseen tahtiin muutamassa vuodessa ja tavoitteena on Mollbergin mukaan avata 2-4 uutta ravintolaa vuositasolla. Herlevi myöntää, että iso kuva ei siintänyt Lönnrotinkadun ensimmäisen ravintolan avauduttua ihan heti kirkkaana mielessä.

– Olin alkuun niin kiinni työssä, että en todellakaan ehtinyt pysähtyä miettimään mitä seuraavaksi. Onneksi mukana oli pienosakkaita ja hallitusammattilaisia, jotka tajusivat Naughtyn potentiaalin. Siinä vaiheessa, kun en enää nukkunut töissä seisaaltaan, aloimme pohtia seuraavia steppejä. Asiakkaita virtasi Naughtyyn ympäri Suomen, joten päätimme helpottaa heidän elämäänsä ja laajentaa ravintolatertun Helsingin ulkopuolelle, Herlevi kertoo.

Ei ketju, vaan terttu!

Ravintolaterttu on terminä niin hauska, että on pakko kysyä, mistä se juontaa juurensa.

– Pidimme positiivisen yt-neuvottelun henkilöstölle, jossa kerroimme, että aiomme lähteä kasvattamaan ravintoloiden määrää. Yt-neuvotteluhan on lakimääräinen, mikäli henkilöstön suuntaan tapahtuu ratkaisevia muutoksia suuntaan tai toiseen. Koska oli kyse positiivisesta suunnanmuutoksesta, pidimme positiivisen yt-neuvottelun, Herlevi velmuilee.

Henkilöstön suunnasta nousikin yllättäen huoli siitä, tuleeko Naughtysta ketju.

– Ketjuuntuminen herätti ihmisissä aika huonoja viboja, joten totesin, että teemme Naughtysta tertun. Se oli positiivinen sana, jonka kaikki ostivat. Niinpä se sai jäädä elämään.

– Ketjuuntuminen tarkoittaa monelle monotonista massaa ja monistamista. Meille tärkeimpiä asioita ovat persoonallinen henkilökunta ja persoonalliset, paikallisesti johdetut ravintolat. Meillä on tietyt säännöt, joita kaikkien on noudatettava, mutta muutoin annamme mielellämme vastuun ravintolapäälliköille arjen pyörittämiseen. Tietyistä asioista emme kuitenkaan tingi. Henkilöstöasiat on hoidettava by the book eli pilkulleen, Mollberg lisää.

Intohimo ottaa välillä sydämestä

Ensimmäinen steppi Naughtyn kasvutarinassa oli Mikko Mollbergin palkkaaminen yhtiön toimitusjohtajaksi. Työnjako operatiivisella tasolla toimii nyt niin, että Herlevi vastaa tuotekehityksestä ja Mollbergin tontilla on liiketoiminnan pyörittäminen. – Vaikka liikevaihtomme on jo yli 6 miljoonaa, toimimme edelleen ketterästi. Johtotiimikin paiskii töitä tiiviinä nippuna ja suurella intohimolla. Mielipiteet sinkoilevatkin välillä niin ärhäkästi, että sydämestä ottaa ja vatsaan sattuu – mutta hyvä niin, Mollberg nauraa.

Kasvu kumpuaa intohimosta

Mollbergillä on vahva tausta ravintolabisneksessä.

– Kasvatin viisi vuotta Burger Kingiä Suomessa, mutta Naughtyn tertun rakentaminen on nyt minun juttuni. Naughtyssa viehättävät persoonallisuus ja persoonat. Kasvuun tarvitaan intohimoa ja jos sitä ei löydy, yhtälö on mahdoton. 

Taidetta burgereista

Yhtälö on toiminut hyvin, sillä Naughty on Suomen burgeriskenessä selkeästi omalla levelillään.

– Akselin reseptiikka ja monipuolisuus ovat avaintekijöitä. Olemme mielestäni näyttäneet myös suuntaa Fast Casualille Suomessa. Naughty on jopa Fast Casual Plus, sillä teemme burgereista taidetta, Mollberg avaa. 

Fast Casual asettuu Mollbergin mukaan Casualin ja pikaruuan välimaastoon.

– Se tarkoittaa yksilöllisyyttä sekä astetta parempia raaka-aineita ja makua pikaruokaan verrattuna. 

Vaikutteet Naughtyn ruokalistalle sinkoavat Herlevin monenkirjavan tekemisen kautta. 

– Vaikka sauhuankin uusien tuotteiden parissa ja telkkarissa, kaikki tekeminen tukee Naughtyn liiketoimintaa.

Burgerimies on Formula ykkösten uusi ruokatoimittaja 

Herlevi paljastaa seuraavan siirtonsa, joka vie hänet makumatkalle eksoottisiin kohteisiin. 

– Lähden Formula ykkösten matkaan ruokatoimittajaksi etsimään Street Food -kulttuurin vaikutteita maailmalta. 

Herlevi matkustaa F1-tiimin kanssa Australian, Azerbaidzhanin, Unkarin ja Meksikon F1-osakilpailuihin, ja tutustuu varikkotoimittajien Mervi Kallion ja Tomi Tuomisen kanssa paikalliseen katuruokakulttuuriin. Naughtyn ruokalistalle saattaa siis hyvinkin singahtaa formulakaravaanin innoittamana uusi, eksoottinen burgeri, joka maistuu ihan Azerbaidzhanilta!

TULOSSA!

Etkö malta jonottaa? Tulevaisuudessa voit tilata Naughtyn appilla ruuat suoraan pöytään

Naughty BRGRissa kehitellään uutta appia, jota käyttämällä voit istahtaa pöytään, tehdä ja maksaa tilauksesi, ja jäädä rauhassa odottelemaan, kunnes annoksesi kiikutetaan pöytään. Näppärää! 


Katso tästä myös Naughty BRGR:in ravintolan esittely.

Lue myös