Siirry pääsisältöön

Kokkimaajoukkue esittäytyy: Joona Lehto

Ennen nykyistä työnantajaa, vuonna 2016 ovensa avannutta El Fantia, 24-vuotias Joona Lehto on ehtinyt hankkimaan yhden tutkinnon, aloittamaan toisen, perustamaan yrityksen sekä työskentelemään tunnetuissa ravintoloissa, kuten Kuussa, Fishmarketissa ja Gastrobar Emossa. Tällä hetkellä hänen aikansa kuluu kokkimaajoukkueen, opintojen ja työn lisäksi myös Heleats-ravintolamediaan kirjoittamiseen.

Parhaita asioita itse kokin työssä ovat Lehdon mielestä uuden luominen, onnistumisen tunne ja ihmiset ympärillä.

– Kokit ovat hyvää väkeä ja töissä on hauskaa. Se on parasta, Lehto kertoo.  

Lehto päätyi mukaan kokkimaajoukkueeseen, kun vanha kollega ja nykyinen joukkuekaveri Mikko Pakola suositteli häntä. Haastattelun ja kokeilutreenien jälkeen hänet valittiin osaksi kokkileijonia. Kokkimaajoukkueen kanssa treenaamista Lehto pitää opettavaisena ja haastavana.  

– Lopullisen reseptiikan luominen on tähän mennessä kestänyt vuoden ja prosessi jatkuu yhä, hän kertoo.

Tulevaisuudeltaan Lehto toivoo yhä monipuolisempaa toimenkuvaa ravintola-alalla. Hän haaveilee jonain päivänä menestyksestä ruoka-alan yrittäjänä ja huippukokin asemasta.

Vapaa-aikansa Lehto viettää musiikkia sekä radio-ohjelmia kuunnellen ja liikuntaa harrastaen. Hän on myös löytänyt harrastuksen, jossa ammatillinen kehittyminen yhdistyy nautintoihin ja hyvään seuraan.

– Paras tapa rentoutua on, kun pääsee tyttöystävän kanssa ulos syömään hienoon ravintolaan. Sieltä saa ideoita ja inspiraatiota.

Teksti: Tomi Eklund
Kuva:  Eva Tordera

Lue myös