d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kiinalainen huippukokki kokkaa ja kuvaa Turussa

Turku saa vieraakseen kiinalaisen huippukokin Zhao Yingbingin Chongqingin kaupungista. Muun muassa Kiinan Seafood Cuisine -kilpailun sekä ”Kiinan kultainen kokki” -palkinnon voittanut keittiömestari vierailee Turussa osana Food & Fun –ruokafestivaalia 27.9.–1.10.

Zhao Yingbing tuo Turkuun pop-up ravintolan, jossa hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta perinteistä kiinalaista Hot Pot -illallista. Vain yhden illan toimiva ravintola avautuu Radisson Blu Marina Palace Hotellin Marina Bar & Loungeen perjantaina 29.9. kello 19 alkaen.

Lisäksi keittiömestari kuvaa Turun seudulla matkailuohjelmaa, joka tavoittaa Kiinassa satoja miljoonia katsojia.

Ohjelmaa 900 miljoonalle katsojalle

Zhao Yingbingin mukana on kuvausryhmä, joka kuvaa ohjelmaa Chongqingissa toimivalle TV-kanavalle. Chongqing Broadcasting Group on yksi Kiinan merkittävimpiä mediataloja ja sen lähetyksiä seuraa yli 900 miljoonaa kiinalaista.

Kiinan tunnetuimpiin kokkiopettajiin kuuluva Zhao Yingbing vierailee kuvausryhmineen Turun lisäksi myös Rovaniemellä. Kulinarismin osalta suomalaista kulttuuria esitellään Turun kauppahallissa ja kauppatorilla sekä Kustavin Kipinässä. Zhao Yingbing kuvaajineen tutustuu myös turkulaisiin ravintoloihin sekä Aurajokeen ja sen jokilaivoihin. Rymättylän Herrankukkarossa tarjoutuu mahdollisuus marjojen ja sienien poimimiseen. Näkyvyyden toivotaan poikivan lisää kiinalaisturistien matkoja Suomeen.

Lue myös