Siirry pääsisältöön

Kaupungin parhaat ribsit ja drinksut checked!

The TRAY on Glo Kluuvi hotellin ravintola. Pääsimme maistelemaan menun antimia parahiksi ravintolan ribs -tarjouksen käynnistyttyä. Olin kuullut huhuja, että Trayn ribsit ovat omaa luokkaansa. En ole ribsien ystävä, mutta seuralaiseni popsii niitä tuon tuosta. Matkassa oli siis todellinen asiantuntija.

Olin aiemmin piipahtanut The TRAYssa lähinnä After Work-lasillisella. Drinkkilista näyttää sen verran houkuttelevalta, että otamme alkuun lasit The TRAY punchia. Ginipohjaisessa drinksussa lilluu basilikaa ja appelsiinilohkoja. Raikas juoma vie ajatukset oitis kesään. Tutkailen juomalistaa, josta silmään pistää myös inkivääri-lakka -juoma. Tarjoilija kertoo, että Trayn drinkit ovat käsityötä. Mehut puristetaan käsin ja juomissa käytetään vain tuoreita raaka-aineita ja marjoja. Vinkki vitonen: arkisin The Trayssa on 14-17 Happy Hour, jolloin nämäkin juomat voi nauttia puoleen hintaan!

Seuraavaksi ryhdymme tutkailemaan startereita. Päädymme kolmen komboon Salmon Pastrami, Chicken Tarini ja Easy Tiger. Yhdistelmä lohta, kanaa ja katkarapuja antaa hyvän katsauksen Trayn makumaailmaan.

Tältä näyttää The Trayn alkupalalajitelma. Sumakkimaustettu lohi, jota säväyttävät tahini ja granaattiomena. Raikas annos herättelee ruokahalun ja lohi on niin pehmeää, että se vallan sulaa suussa.

Mureat kananpalat tahmeassa chili-soijakastikkeessa ovat todellinen makupommi. Kastike on niin maukasta, että melkein nuolen lautaselta kaikki rippeet.

Rapeaksi friteeratut katkaravut ja niiden kaverina minttu-tzatziki toimii. Ihastun eritoten minttu-tzatzikin raikkauteen. Bravo The TRAY, mikä makujen ilotulitus illallisen alkuun!

The Trayssa on meneillään tarjous, jossa ribs vadillisen hinnalla pöytään kiikutetaan pullo punaviiniä. Kuuluisat vadit ovat kahden hengen valtavia pläjäyksiä ja haluan mieluummin maistaa jotain muuta. Päädymmekin siihen, että seuralaiseni valitsee ribsit normaalina pääruoka-annoksena ja minä grillattua lohta bataattiperunamuusilla.

Siinä ne nyt ovat, pääruuat. Seuralaiseni käy ahnaasti ribsien kimppuun ja kehuu annosta. Ribsien koostumus on kuulemma erinomainen, eikä hän kaipaa ribsien kylkeen tarjottua riisiä tai perunaa, jotka hän jätti annoksesta pois. Gado gado- ja sticky thai-kastikkeet vievät kuulemma kielen mennessään ja annos yksinkertaisuudessaan nerokas. Tarjoilija kertoo, että ribsit ovatkin ruokalistan kunkku.

Lohiannokseni on jännä aasialaisten makujen kombo. Bataatti perunamuusi tuo hieman ruokaisuutta muutoin keveään – mutta maukkaaseen – annokseen. Ei moitteen sijaa. Mietinkin, että jos joku ajattelee, että hotellin ravintola on tylsä tai lattea, sen voi unohtaa The Trayssa. Tarjoilija kertoo, että ravintolan asiakaskunta onkin yhä enenevässä määrin hotelliasukkaiden ulkopuolista väkeä. Se kertonee ruuan tasosta.

Olo on kylläinen, mutta ei ähky, joten päätämme maistaa vielä jälkiruokaa. Seuralaiseni ehtii varata itselleen listalta Chili crème brûléen inkivääri-lakkahillolla, joten minä valitsen Basilika Pannacottan sitruuna balsamicolla ja pistaasipähkinällä.

Näin kauniit annokset saamme hetken päästä eteemme. Seuralaiseni lohkaisee palan Creme Brulea ja toteaa, best ever! Maistan ja minuun iskee armoton annoskateus. Sairaan hyvä Creme Brulee!

Basilika Pannacotta on kaunis ja raikas, mutta maultaan hieman lattea (etenkin Creme Bruleen jälkeen), mutta lusikoin sen mukisematta suuhuni. Ihan kelpo päätös maistuvalle aterialle.

Kokonaisuutena The TRAY tarjosi yltäkylläisesti makua niin ruokien kuin juomienkin puolesta. Pieteetillä valmistettuja annoksia ja juomia Sharing is caring -mentaliteetilla.

Lue myös