Siirry pääsisältöön

Kasvihuoneravintola Linds Kök erottuu edukseen

Närpiö on tunnettu kasvihuoneistaan – täällä kasvaa iso osa suomalaisten syömistä tomaateista ja kurkuista. Tiesitkö, että Närpiössä voi myös nauttia ravintola-annoksia keskellä kasvihuonetta? Ravintola Linds Kökissä käynti on kuin pistäytyisi etelässä.

– Linds Kök on kasvihuoneravintola, jossa pöydät on sijoitettu trooppisten hedelmäpuiden ja vehreiden köynnösten sekaan. Täällä kasvaa yli 200 syötävää lajiketta. Kasvihuoneestamme löytyy muun muassa banaanipuita, appelsiinia, sitruunaa, avokadoa, yrttejä, syötäviä kukkia, viikunaa ja tietysti tomaattia, kertoo ravintolan omistaja Maria Berg.

Berg kertoo, että ravintolan perustaminen juuri kasvihuoneen sisälle oli hänelle itsestään selvää, Närpiössä kun ollaan. Kasvihuoneet ovat Pohjanmaalla useiden ihmisten elinkeino. Omaperäinen ravintolakonsepti on herättänyt ihastusta kotimaassa ja ulkomailla. Esimerkiksi Thrillist-sivusto valitsi Linds Kökin listalle eurooppalaisista elämysravintoloista, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla.

– Meillä pääsee maistelemaan erilaisia tomaatti- ja kurkkuannoksia, aina pannacotasta jäätelöön. Tarjoamme myös kala- ja liha-annoksia. Yksi suosikki on valkosipuli-mansikka-cocktail, joka on maukas lisuke esimerkiksi grillatulle lihalle.

Linds Kök on tilausravintola, mutta kesällä kasvihuoneeseen pääsee lounastamaan päivittäin ilman pöytävarausta.

www.lindskok.fi

Lue myös