d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kari Aihisen Roster ravintola rantautuu Turkuun – ovet auki vappuna

Roster on kansainvälisen tyylin ravintola, joka ei sitoudu yhteen tyyliin tai maahan. Ruoka on kokkien näköistä. Tavoite on luoda annoksia, joita ihmiset haluaa tulla syömään uudelleen ja uudelleen. Ravintolan tunnelmasta tulee rento. ”Meillä muodollisuudet jää narikkaan, mutta ruoasta ei tingitä. Ravintolan nimi viittaa ammattilaiskokoonpanoon, eli Rosteriin joka tähän on koottu sekä siihen mitä keittiön repertuaarista löytyy”, kuvailee Aihinen.

Rosterin tiimi uskoo Aihisen ruokien ohella erottautuvansa erinomaisella palvelulla. Siitä vastaa arvostetussa Pro-gaalassa vuonna 2016 palkittu Paul Hickman.

”Rosterin erikoisuuksia ovat mm. ravintolan avokeittiön tuntumaan sijoittuvat Chef Table -pöydät, joissa keittiötiimin työn seuraaminen on osa illalliskokemusta. Roster Share on kuuden ruokalajin jaettavia alkuruokia ja lautasannoksia yhdistävä menukokonaisuus. Se on läpileikkaus meidän keittiöfilosofiasta. Sunnuntaisin meillä on Sunday Roast: Rento iltapäivä koko perheen ja ystävien sekä Rosterin ruokien parissa”, kertoo Aihinen.

Viinin ystäville Roster tarjoaa tavallisesta poiketen juomia noin 80 viinin listalta laseittain tai karahveissa. ”Näin ei tarvitse aina nauttia välttämättä koko pulloa vaan huippuviinejäkin saa laseittain. Ravintolan alakerrasta meillä löytyy myös Cocktail Bar Lounge”, sanoo Rosterissa toisena ravintoloitsijana toimiva Hickman.

Historiallinen miljöö

Ravintola avautuu huhtikuussa Turun Tuomiokirkon naapurissa sijaitsevassa Maaherran Makasiinissa vappuviikolla. Ravintolatila on suunniteltu vuonna 1832 valmistuneen Maaherran Makasiini, ehdoilla ja perinteitä kunnioittaen. Alakerran avokeittiö on tuotu mahdollisimman tiiviisti osaksi ravintolatilaa. Salihenkilökunnan lisäksi kokit ovat mukana ravintolakokemuksen luomisessa. Alakerrassa on keittiön lisäksi Chef’s table -alue sekä baarimainen ravintolatila. Yläkerrassa kaltevat sisäkatot ulottuvat ylös harjaan asti ja luovat ravintolasaliin jylhää tunnelmaa. Salista löytyvät pyöreät loosit sopivat ystäväporukoille ja perheille. 7 metriä korkea viinikaappi halkoo molempia kerroksia. Tyylillisesti Rosterin sisustus on jossain klassisen ja modernin välimaastossa.

”Finally löyty upea paikka täysin rempattavasta Maaherran makasiinista ihan Tuomiokirkon kupeesta, ja sain puhuttua mun aisaparin Paul Hickmanin sekä huippu keittiötiimin tähän mukaan. Moni on kyl sanonu, että ei ravintola Turussa voi olla ku joen varrella. No, mä uskon että voi – te turkulaiset sen sitten päätätte”. – Kari Aihinen

Ravintolaan tulee kaikkiaan sata asiakaspaikkaa kahteen kerrokseen sekä kaksi kesällä avattavaa terassia, joista toinen sijoittuu makasiinin sisäpihalle ja toinen Tuomiokirkon puolelle. Roster Turku on auki viikon jokaisena päivänä.

www.rosterturku.com

Lue myös