Siirry pääsisältöön

Kappeli toi koko listan terassille

Keskellä Helsingin ihmisvilinää, historiallisessa Kappelissa, voi tänä kesänä nauttia laaturuokaa – ulkona.

– Havahduimme siihen, että terasseilla mennään usein hampurilaislinjalla ja päätimme tarjota jotain muuta, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen

Puistomaisessa ympäristössä sijaitsevalla terassilla on aiemmin ollut pieni à la carte -ravintolalle kuuluva osuus. Tänä kesänä ruokapöytien määrää on vielä lisätty terassilla.

Kuuluvainen kuvaa Kappelin olevan nyt Helsingin hienoin ruokaterassi. Idea on otettu hyvin vastaan.

– Moni on ilahtunut siitä, että terassille voi tulla syömään vaikkapa paahdettua siikaa tai salaattia. Samalla pääsee osalliseksi kesä-Espan tunnelmaa. 

Listalla näkyy se, että Kappelin perinteet osana suomalaista kulttuurimaisemaa ulottuvat aina vuoteen 1867 asti. Kuuluvainen toteaa, etteivät perinteet ole Kappelissa kahle, vaan vapaus tarjota asiakkaiden suosikkiruokia uusin vivahtein.

– Vaikka suomalainen ruokakulttuuri on nuorta verrattuna muuhun eurooppalaiseen, niin meillä tarjoillaan suomalaista ruokaa, johon on yhdistetty makuja muualta skandinaviasta ja Ranskasta. 

Kuuluvainen nimeää Kappelin hienoksi ruokaterassiksi, mutta hän korostaa, että ruoasta saa myös vatsan täyteen.

– Meidän ruoka ei ole hienostelevaa näpertelyä, vaan maukasta itsetehtyä ja nätisti esille laitettua. 

Listalta Kuuluvainen vinkkaa jälkkärin, jonka hän toteaa sopivan erinomaisesti kuluvaan sesonkiin.

– Raparperi-frangipanemme on maultaan todella raikas ja kesäisen. Se on hyvä paitsi jälkkärinä myös herkkupalana juoman kanssa nautittuna.

Lue täältä lisää Kappelista!

Lue myös