d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kalaa pitkällä perinteellä

På Kroken on Hangossa sijaitseva ravintola, joka keskittyy erityisesti kalaruokiin. Paikan historia alkaa niinkin kaukaa kuin vuodesta 1988, kun Magnus Ekström avasi Hakaniemen hallissa kalakauppansa. Kolmannen sukupolven kalastaja jatkoi avaamalla 2005 kahvilan kotikaupunkiinsa Hankoon ja laajentamalla sen ravintolaksi vuonna 2008. Ravintolan yhteydessä on myös oma savustamo, jossa loihditaan lohet ja muut herkut perinteitä kunnioittaen. På Krokenin ravintolapäällikkö Jessica Zienkiewicz kuvailee paikkaa rennon saaristolaishenkiseksi ja ennen kaikkea kotoisaksi.

”Magnus Ekström on kaksimetrinen, eksentrinen, lempeä jättiläinen. Hän kertoo parhaimmat kalajutut”, Zienkiewicz kuvailee paikan omistajaa ja keittiön sydäntä. Ekströmin motto on ”We are very happy to do exactly what we love to do!” På Krokenin erityisyys on siinä, että he kalastavat suuren osan antimistaan itse. Lisäksi heillä on kattava verkosto pienkalastajia.

Saaristolaispöytä on Zienkiewiczin mukaan asiakkaiden ehdoton suosikki. ”Laitamme tarjolle muun muassa 10-16 erilaista sillivaihtoehtoa ja lohta 3-5 eri tavalla valmistettuna. Yksi erikoisuutemme on gin-marinoitu lohi. Suurin osa näistä valmistuu omissa tiloissamme.”

TARJOUS LUKIJOILLE: Saaristolaispöytä á 30 € / hlö

Lue ravintolan koko esittely täältä.

Lue myös