Siirry pääsisältöön

Kaksplus suosittelee: Lapsiystävälliset ravintolat ja kahvilat Helsingissä

Kaksplus listasi Helsingin lapsiystävälliset ravintolat ja kahvilat keskustasta, kantakaupungista ja Itä-Helsingistä. Tässä kattava opas lapsiperheille!

Riittävä tila vaunuille, syöttötuolit ja siistit vessat tai hoitohuone ovat tärkeimpiä kriteerejä lapsiperheille ruokapaikkaa valittaessa. Leikkihuone tai -nurkka voi antaa vanhemmille hengähdystauon, ja lasten omat annokset menevät pikkuväelle kaupaksi aikuisten ruokia paremmin.

Olennaista on myös tunnelma: vanhempia ei katsota pahalla vaikka paita olisi pukluinen, eikä itkuinenkaan lapsi ei saa työntekijöitä hätkähtämään.

Kaksplussan opas Helsingin lapsiystävällisten ravintoloiden tai kahviloiden etsintään on jaettu alueittain: keskusta, kantakaupunki, Itä-Helsinki sekä Länsi- Pohjois- ja Koillis -Helsinki. Tiedot on kerätty ravintoloilta ja lapsiperheiltä.

Keskusta

Rautatientori, Kamppi, Punavuori, Kaartinkaupunki, Suomenlinna

Lasten kirjakahvila Haitula, Annantalo

Annankatu 30, kahvilan verkkosivut”Suomen ensimmäisessä lasten kirjakahvilassa on paljon lastenkirjoja, leluja, keinuhevonen, mukavat nojatuolit ja mikro omien ruokien lämmittämiseen. Tuoreita korvapuusteja ja kotitekoisia keittoja, jotka on tehty ja maustettu lapsia ajatellen. Vaunuille oma katos ja sisällä vaunuparkki.

La Famiglia

Keskuskatu 3, ravintolan verkkosivut”Italialaisravintolassa on uusittu leikkipaikka ja erittäin laaja lastenlista. Kohtelemme lapsiasiakkaita kuin arvovieraita.”

Fazer Café, Kluuvi

Kluuvikatu 3, kahvilan verkkosivut”Autamme tarjottimien viemisessä jos vanhemmilla on vaunut tai muuten kädet täynnä. Pystymme suosittelemaan lapsille sopivia tuotteita ja lämmitämme mielellämme lasten ruoat. Sesongin mukaan vaihtuva ikkuna on usein lasten suosikkinähtävyys.”
Varaa pöytä

Gastone

Korkeavuorenkatu 45, ravintolan verkkosivut”Henkilökunta pitää lapsista. Pidämme tärkeänä, että lapset tottuvat kunnon ruokiin ravintolassa. Vaunuilla mahtuu kulkemaan, ainoastaan sisäpihan terassille ei. Normaalista menusta tehdään lasten versio tai kysytään mitä lapsi haluaa. Lapsen juomat eivät maksa.”

Kaarna baari & keittiö

Mannerheimintie 20, ravintolan verkkosivut”Lounasbuffeemme on alle 4-vuotiaille ilmainen. Lapsille on tarjolla myös lihapullia tai lasten lohi-annos. Lasten ruoassa on samat laatukriteerit kuin aikuisillakin.”

Kannas, Punavuori

Eerikinkatu 43, ravintolan verkkosivut”Lasten annokset ovat pienempiä versioita à la carte -listan annoksista, koska haluamme, että lapset oppisivat syömään rehellisiä makuja, joita ravintolamme tarjoaa. Muutoksia pystymme toteuttamaan annoksiin helposti.”
Varaa pöytä

 

Kiasma Café

Mannerheiminaukio 2, kahvilan verkkosivut”Olemme koko perheen kahvila. Museo tarjoaa aktiviteetteja lapsille. Lisäksi järjestämme perhepäiviä, jolloin lapsille on erityinen menu.”

Kämp Brasserie

Pohjoisesplanadi 29, ravintolan verkkosivut”Meillä on aktiviteetteja, värityskirjoja ja muuta tekemistä perheen pienimmille. Hissillä pääsee vanujenkin kanssa vessaan, jossa on hoitopöytä ja vaippoja. Lastenruoka lämmitetään mikrossa ja tarjoillaan kauniisti lautaselta pienten ruokailuvälineiden kera.”

Café Köket

Aleksanterinkatu 28, kahvilan verkkosivut”Paikka on kuin lapselle tehty. Järjestämme babybrunssia, lasten kutsuja, babyshowereita, ristiäisiä ja nimiäisiä. Kondiittorimme leipoo tilauksesta juhlakakakut. Kesäkuussa tulossa on lastenhoitoa.”

 

Loiste

Kaivokatu 3, ravintolan verkkosivut”Isosta leikkihuoneesta löytyy kaikki peruslelut, liukumäki, pelikonsoleita ja muuta. Loiste on asiakkaamme toimeista nimetty kaupungin lapsiystävällisemmäksi ravintolaksi.”

Pjazza

Yrjönkatu 18, ravintolan verkkosivut”Italialaiseen tapaan koko perhe on tervetullut nauttimaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Pasta-annokset on saatavilla lapsille puolikkaina.”
Varaa pöytä

Rosso, Citykäytävä

Keskuskatu 6, ravintolan verkkosivut”Perheravintola ottaa lapsiperheen tarpeet hyvin huomioon. Leikkinurkassa leluja, piirrustusvälineitä, pelejä kosketusnäytöillä. Vaunuilla tilaa, vaikka ylös joutuukin kantamaan. Myös varavaippoja, ruokalappuja ja muita hyötytavaroita löytyy. Perheiden suosikkipaikka.”

Salutorget

Pohjoisesplanadi 15, ravintolan verkkosivut”Lapset huomioiva henkilökunta. Jos vanhemman kädet ovat täynnä, apukäsiä löytyy.”

Sanomakahvila, Sanomatalo

Töölönlahdenkatu 2, kahvilan verkkosivut”Valttimme on tila: avara kahvila mahdollistaa isompienkin äitiporukoiden saapumisen vaunujen kanssa. Olemme hyvin vastaanottavaisia lapsiperheitä kohtaan.”

Sea Horse

Kapteeninkatu 11, ravintolan verkkosivut”Ilmapiiriltään lapsiystävällinen ravintola. Rattaat saa jättää narikkaan ja lapselle tuodaan oma syöttötuoli. Lapselle järjestyi pieni käteen sopiva lasi ja pienet ruokailuvälineet.”

 

Sinne Helsinki

Eerikinkatu 2, ravintolan verkkosivut”Runsaasti tilaa, useimman pöytien päähän mahtuu myös rattaat. 15 metriä korkea ravintola-sali on myös trooppinen puutarha, jossa riittää lapsille ihmeteltävää. Liki kaikki annokset saa puolikkaan kokoisena puoleen hintaan.”

Valimo Café & Bar, Suomenlinna

Suomenlinna B 13, ravintolan verkkosivut”Pihapiirissä on tilaa lapsille juoksennella. Kaikista annoksista saa lapsille pienemmän version ja kastikkeet yms saa halutessaan erillisessä kipossa.” –

Kantakaupunki

Hakaniemi, Kallio, Alppila, Käpylä, Töölö, Ruoholahti, Arabianranta, Lauttasaari

Cargo Coffee + Vegetarian Food, Ruoholahti

Ruoholahdenranta 8, ravintolan verkkosivut”Kasvisravintola tarjoilee gluteenitonta ja maidotonta ruokaa aamupalasta illalliseen. Lasta kohdellaan kuin aikuista, eivätkä erityisruokavaliot ole kynnyskysymys. Toisinaan järjestämme ohjelmaa lapsille. Superbrunssi joka kuun ensimmäinen viikonloppu.”

Casa Mare, Lauttasaari

Gyldenintie 6, ravintolan verkkosivut”Pidämme lapsista erityisen hyvää huolta. Meillä on kaikki hyötytarvikkeet, viihdykkeet ja iso lasten menu.”

Dylan, Arabianranta

Hämeentie 153, ravintolan verkkosivut”Lasten erillistä menuta ei ole, mutta alle 10-vuotiaat syövät puoleen hintaan.”

Himshikhar, Hakaniemi

Siltasaarenkatu 3, ravintolan verkkosivut”Nepalilainen ravintola, jossa lapsille leikkinurkkaus. Lapsia kohdellaan asiakkaana, ei vain lapsina.”

 

Café Sose, Käpylä

Koskelantie 56”Kahvilassa on mukavan rento meininki ja lapsille kirjoja, leluja ja keinuhevonen. Suosittu paikka paikallisten lapsiperheiden keskuudessa, vaikka vaunut joutuukin jättämään ulos.”

Piritta, Kallio

Eläintarhantie 12, kahvilan verkkosivut”Rento ilmapiiri ja mukavat näkymät. Myymme myös pilttejä ja vauvasmoothieita. Olemme erityisesti vaunukansan suosiossa, ja heitä viihtyy meillä runsaasti päivittäin. Olemme kahvila ja ravintola.”

Sandro, Kallio

Kolmas linja 17, ravintolan verkkosivut“Hyvä palvelu, eikä lasten touhuiluja ole katsottu koskaan pahasti. Lapsille annoksia heidän toiveittensa mukaan. Sisään mahtuu kaksoisvaunuillakin.”

 

Weeruska, Alppila

Porvoonkatu 19, ravintolan verkkosivut”Pyrimme antamaan perheille pöydän leikkipaikan vierestä. Meillä on mikro lastenruoan lämmittämistä varten. Lapsien oma ruokalista on voimassa aina paitsi sunnuntaisin kello 11–14. Lounas ja brunssi hinnoitellaan iän mukaan. Lasten ruokalista on vihkonen jossa on erilaisia värityskuvia ja pieniä tehtäviä – lapsille viedään värikynät pöytään vierailun ajaksi. Jaamme myös Weeruskan ilmapalloja lapsille heidän lähtiessään. Leikkinurkassa on kaksi touch screen -peliä sekä leluja ja kirjoja.”

Whitelady, Meilahti

Mannerheimintie 93, ravintolan verkkosivut”Lapset viihtyvät ravintolassa, siksi meillä käy paljon lapsiperheitä. Leikkihuoneessa pelejä, leluja, leikkikeittiö, ja ulkona hiekkalaatikko. Valmistamme lasten annokset ennen aikuisten annoksia. Viikonloppuisin lasten buffet.”

Itä-Helsinki

Fazer Café, Itäkeskus

Itäkatu 1, kahvilan verkkosivut”Tilavaan kahvilaan on helppo päästä, ja autamme äitejä tarjottimien ja kantamusten kanssa.”

Gurkha, Herttoniemi

Hiihtäjäntie 1, ravintolan verkkosivut”Nepalilaisessa ravintolassa on leikkivälineitä, leluja ja kirjoja. Lisäksi lämmitämme lasten omat ruoat. Vaunuille on tilaa tuulikaapissa.” –

Helmi Grilli, Kontula

Keinulaudankuja 4, ravintolan verkkosivut”Hyvä leikkipaikka, jossa mm. kirjoja, leluja ja kaksi isoa peliä. Meillä on myös heliumtäytteisiä ilmapalloja pikkuvieraille. Olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella, metro tulee lähelle ja ostarilla on myös isoja maksuttomia parkkipaikkoja.”

Mantra, Herttoniemi

Laivalahdenkaari 42, ravintolan verkkosivut”Nepalilaisessa ravintolassa lapsia palvellaan siinä missä aikuisiakin. Lapsille tarjotaan aina jätskit jälkkäriksi.”

Wanha Mylly, Herttoniemi

Linnanrakentajantie 12, ravintolan verkkosivut”Kauniissa miljöössämme käy asiakkaita jo useammassa sukupolvessa. Vaikkei hoitohuonetta ole, muu tarvittava löytyy. Lasten suosiossa on etenkin lasten lankkupihvi. Leikkinurkka hiekkalaatikoineen on auki kesäisin.”

Länsi-, Pohjois- ja Koillis -Helsinki

Munkkiniemi, Haaga, Kaarela, Pakila, Oulunkylä, Pukinmäki, Latokartano, Malmi, Puistola

Chico’s, Viikki

Viikintori 3, ravintolan verkkosivut”Tilaa on vaunuille hyvin, lapsille leikkinurkka, lasten menu monipuolinen ja henkilökunta ystävällistä – ottavat aina lapset huomioon. Lastenhoitohuonekin löytyy.”

Kaski, Viikki

Latokartanonkaari 23, ravintolan verkkosivut”Lapset ovat hyvin tervetulleita ravintolaamme ja pyrimme huomioimaan heidät parhaimman mukaan. Pystymme myös reagoimaan erikoisruokavalioihin. Myös ravintolassa vaunujen kanssa helppo liikkuminen ja lastenhoitohuone tuovat mukavuutta ravintolassa olemiseen.”

Cafe Torpet, Etelä-Haaga

Kauppalantie 48, ravintolan verkkosivut”Kahvila on alunperin suunniteltu lapsiperheille. leikkinurkassa leikkitornissa löytyy paljon tilaa lapsille, monia eri leluja ja lasten kirjoja. Tuomme aina ruoka-ateriat ja juomat pöytään, ettei vanhempien tarvitsisi kantaa paljon tavaraa pöytään. Tämä paikka oli ennen myös lastentarha ja se tekee kaikesta todella kätevää.”

Lähde: www.kaksplus.fi

Koko artikkelin voit lukea osoitteessa: http://www.kaksplus.fi/vanhemmuus/matkailu/kaksplus-suosittelee-lapsiystavalliset-ravintolat-kahvilat-helsingissa/

Lue myös