d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ilmaisia lounaita on sittenkin olemassa – testasimme Vapianon lounaan!

Kun saavuimme Vapianoon, saimme ensimmäiseksi käteemme kortit, joita tarvitaan ruoan tilauksen yhteydessä. Tämän jälkeen suuntasimme ravintolan salin puolelle, jossa oli erilliset tiskit niin pastalle, pizzalle kuin salaatille. Olimme käyneet ennen lounasta työpaikan yhteisessä treenissä, joten meillä oli kiljuva nälkä ja päätimme tilata monenlaista ruokaa maisteltavaksi.

Vapianon lounaslistalta löytyy muutama salaattivaihtoehto, erilaisia pastoja sekä pari lounaspizzaa. Pizzan tilauspiste löytyy ihan perimmäisestä nurkasta ja salaatti ihan sen vierestä. Pastapiste puolestaan on lähimpänä sisäänkäyntiä. Oikean tiskin löytämistä helpottaa ylhäällä olevat ohjeet. Itse tilaaminen on helppoa ja nopeaa – menet oikealle tiskille, kerrot mitä haluat syödä, näytät saamaasi korttia lukijalle ja siirryt odottamaan lounaan valmistumista. Voilá!

Pastan kohdalla valintoja pääseekin kuitenkin tekemään hieman enemmän: saat nimittäin itse päättää millä pastalaadulla haluat pastasi valmistettavan! Lisäksi kokki kyselee sinulta ruoanvalmistuksen ohella saako pastaasi lisätä valkosipulia tai muita mausteita. Tällä tavoin saat viilattua pastasta juuri sinulle mieluisen. Me testasimme sekä täysjyväspagettia että tavallista tagliatellea ja molemmat toimivat hyvin.

Sitten itse ruokaan! Testasimme molempia lounassalaatteja, Nizzan salaattia sekä kanasalattia, jonka olisi saanut myös tofulla. Pastoista valitsimme kermaisen kanapastan (tagliatellella) ja sienipastan (täysjyväspagetilla). Lisäksi otimme quattro formaggi -juustopizzan. Käytännössä siis maistelimme sen päiväisen lounaslistan läpi, lukuun ottamatta bolognesea ja prosciutto-sienipizzaa. Kaikki annokset olivat runsaan kokoisia! Luulen, että en olisi välttämättä yksinäni jaksanut edes syödä koko pasta-annosta, vaikka takana olikin kunnon treeni vain aamupalan voimin.

Ehdoton suosikkimme oli Nizzan salaatti ja toiselle sijalle ylsi juustopizza. Pastoista niukan voiton vei sienipasta, tähän toki saattoi myös vaikuttaa mieltymyksemme täysjyväspagettiin. Kaikki ruoat valmistuivat suhteellisen vikkelästi ja yllätykseksemme pizza oli ensimmäisenä pöydässä.

Vapianon juustopizza
Juustopizza – tästä ei juustoa puuttunut!

Vapianon etuna on ehdottomasti juuri sinulle valmistettu annos. Ravintola sopii myös erinomaisesti tilanteisiin, jossa lounasseurueen kesken on erimielisisyyksiä siitä, mitä halutaan syödä. Kaikki lounasannokset maksavat 10,70 €.

Mutta mitä tulee ilmaisiin lounaisiin? Kysäise lounaspassia, jolla saat joka 6. lounaan ilmaiseksi! Passi käy sekä Mikonkadun ravintolaan että vasta avattuun Itiksen Vapianoon.

Katso tästä lisää ideoita lounasravintolan valintaan.

Lue myös