Siirry pääsisältöön

Illallista upeilla näkymillä Skattan helmessä

Allas Sea Pool on suurimmalle osalle tuttu, mutta entäs Altaan yläkerrassa sijaitseva Allas Wine & Dine, moniko teistä on käynyt siellä?

Allas Wine & Dinen ikkunat ja terassi avautuvat myös Allas Sea Poolin suuntaan

Saimme kutsun tulla testaamaan uutta ruokalistaa Allas Wine & Dinessä ja päätimmekin suunnata sinne ystävänpäivänä. Yhdistimme illalliseen pikku pulahduksen alakerran altaaseen sekä upeaan saunakokemukseen merinäköalalla. Saunanraikkaana (ja nälkäisenä) saavuimme tähän todella upealla skandinaavisella sisustuksella varustettuun ravintolaan!

Upeat maisemat heijastuivat myös lukemattomista ikkunoista
Upea skandinaavinen sisustus

Neljän ruokalajin menun hinta ei päätä huimaa, ainoastaan 38 euroa – ja tämä onkin talon suositus. Lisäksi voi ottaa tarkoin valittuja viinejä kylkeen, viinipaketin hinta on 22 euroa. Me päädyimme ottamaan kaksi erilaista yhdistelmää menuista, jotta saisimme mahdollisimman monipuolisen kuvan tarjonnasta. Ja otimme myös yhden ylimääräisen pääruoan, ihan vaan koska olimmehan äsken käyneet uimassa!

Tuoretta leipää ja oikein kunnon suolaista voita ei voita mikään!
Ystävänpäivän kunniaksi saimme myös keittiön tervehdyksen alkuun. Annos oli selleri tacos locokset, jossa oli pikantteja juureksia, fermentoitua karviaista ja banaani-maissi guacamolea. Namskis!

Mukavan keittiön tervehdyksen jälkeen oli aika siirtyä tositoimiin ja vastaanottaa herkullinen illallinen upeine viineinen.

Luomuporkkanaa, sitruksia, jugurttia ja hampunsiemeniä
Peuratartar, tryffeliä, havua, kyssäkaalia ja suolattua mustikkaa

Alkuruokana seuralaiseni nautti porkkanoita kun minä maistelin peuratartaria tuoreella tryffelillä. Tämä saattaa kuulostaa huvittavalta, mutta porkkana-alkupala oli itse asiassa erittäin maukas ja mielenkiintoinen sekä hauskasti toteutettu. Peuratartar vuorostaan oli parasta tartaria pitkään, pitkään aikaan. Uskon, että yksi osa herkullisuutta tuli aidon tryffelin mausta. Ihanaa – jos menette tänne ja olette lihansyöjiä, niin älkää vaan missatko tätä ruokaa! Lisäksi nautimme alkuun Soija-Yuzu marintoitua siikaa, tämänkin annoksen muistelusta nousee vesi kielelle!

Soija-Yuzu marintoitua siikaa, inkivääriä, retikkaa ja riisiä.

Sitten olikin aika siirtyä lämpimiin. Tilasimme grillattua pulpoa eli mustekalaa, turskaa, sekä palsternakka-ricotta tortellineja upeilla Shimei-sienillä, jotka oli mulle aivan uusi ja upea kokemus. Olen aina hieman varpaillani, kun joku ehdottaa minulle mustekalaa, mutta kuitenkin uteliaisuuteni voittaa joka kerta ja päädyn maistamaan sitä. Onneksi niin! Tämä oli upea annos! Tarjoilija tulee suosittelemaan tätä annosta sinulle jos täällä käyt, eikä syyttä.

Rapeaa mustaa riisiä, grillattua pulpoa, sahramia ja gremolata
Grillattua pulpoa eli mustekalaa

Shimei-sienet ovat sekä hauskan näköisiä että upean makuisia näissä upeissa tortellineissa (ja minulla on hyvin korkea standardi tortellinojen suhteen). Turska on kalana mielestäni aliarvostettu. Jos se on hyvän kokin käsissä, niin siitä muuntuu upeaa illallista vaativammallekin herkuttelijalle.

Palsternakka-ricotta tortellinit, soijakeltuaista, Shimei-sieniä ja sipulilientä
Päivän kalana oli turskaa ja se tarjoiltiin broccolin, rapean perunan sekä voikastikkeen kera
Kuiva, hapokas, greippinen, viheromenainen, persikkainen, mantelinen, kevyen mineraalinen Arthur Metz Riesling 2017

Sitten olikin aika siirtyä jälkiruoan kimppuun! Ennen sitä kuitenkin kiersimme hieman ravintolaa nähdäksemme maisemat, jotka avautuvat joka suuntaan. Yhdessä suunnassa on Sipulikirkko ja SkyWheel, toiseen suuntaan avautuu upeat Kauppatorin edustan maisemat, ja kolmanteen suuntaan Helsinki sky line historiallisine rakennuksineen. Ja kaikesta tästä voit kesällä nauttia ravintolan ulkoterasseilta, joihin pääsee useasta suunnasta Allas Wine & Dinesta.

Lakritsaa, sitruunaa ja jogurttia
Päivän juusto, päärynähilloketta ja pähkinäleipää

Jälkiruoaksi nautittiin sekä makeaa että suolaista. Makea jälkkäri oli aika hassun näkoinen 🙂 Mutta loistava maku! Lakritsia, sitruunaa ja jogurttia täydellisessä suhteessa, njam! Ja viimeisenä tietenkin kotimaisia juustoja ja portviiniä. Kylläisenä ja onnellisena lähdimme kotiin ihanan ystävänpäivän vietosta. Kiitos ihanalle Allas Wine & Dine porukalle!

Teksti: Titti Myhrberg

Kuvat: Elina Engberg

Allas Wine & Dine löytyy Allas Sea Poolin yläkerrasta ja aukioloajat ovat: ma 11:00-14:30, ti-to 11:00-22:00, pe 11:00-24:00, la 17:00-24:00, su suljettu


Lue myös