Siirry pääsisältöön

Illallinen Tonyn tapaan

Tony´s Deli on ravintolakarttani risotto mekka, mutta nyt pääsemme maistelemaan kolmen ruokalajin menun. Mielenkiintoista!

Ravintola näyttäytyy iltavalaistuksessa viihtyisältä ja tyystin erilaiselta kuin päivänvalossa. Illan hämy antaa oikeutta lasikatolle, jonka alla loistavat valaisimet ovat kuin tähtiä. Saamme erinomaisen pöydän ravintolasalin päädystä, josta avautuu hieno näkymä. Ravintolasali on melko täynnä ja iloinen puheensorina täyttää tilan.

Ilta alkaa kepeästi kuplivalla. Tarjoilija suosittelee kokeilemaan Tony´s Burgeria, joka on kuulemma hyvin erityinen italialaisine vivahteineen. Sukellamme ruokalistan uumeniin…valinta on vaikea. Alkuruokavalintani osuu (jälleen) etanoihin. Onkohan kropassani etanavaje, sillä jostain syystä olen viime aikoina päätynyt todella usein valitsemaan alkuruuaksi etanat? Seuralaiseni haluaa aloittaa illallisen vasikanpaistilla tonnikalamajoneesin ja kapriksen kera.

Viereiseen pöytään kiikutetaan pizzoja, jotka suorastaan valuvat lautasen reunojen yli. Tarjoilija kertoo, että Tonyn ruokalistaa on hiljattain uudistettu ja täydennetty pizzoilla, jotka paistetaan roomalaiseen tapaan kiviuunissa. Pizzoja voi myös take awayna kotiin tai tilata Foodoran kautta suoraan kotiovelle. Taidammekin ottaa neuvosta vaarin, kiitos vinkistä!

Etanapannuni saapuu pöytään, mutta kaipaan sen seuraksi leipää, jotta voin kaapia viimeisetkin mausteöljyt parempiin suihin. Saamme leipää pyynnöstä ja herkuttelu voi alkaa.

Etanat on ryyditetty gorgonzola-valkosipuli-yrttiöljyllä, joka on sopivan maukas. Tarkoitan tällä sitä, että usein gorgonzola jyrää muut maut alleen ja kokonaisuudesta tulee raskas. Nyt niin ei ole, vaan annos on ihmeen kepeä ruokahalun herättäjä.

Seuralaiseni mutustelee tyytyväisenä alkuruokaansa. Vasikanpaistiannos on raikkaan pehmeää ja seuralaiseni kuvailee annosta leppoisaksi alkuruuaksi. En pääse täysin jyvälle mitä leppoisa tarkoittaa, mutta ehkäpä se menee samaan kepeään laariin etanoiden kanssa.

Pääruokani on päivän kala, joka on tällä kertaa tonnikalafilettä peruna gnocchien ja tomaatti-fenkolirelissin kera. En ole pitkään aikaan syönyt tonnikalaa ja gnocchit ovat yksi italialaisen keittiön suosikkejani. Odotukset ovat korkealla! Seuralaiseni päätyy armoitettuna burgerimiehenä Tonyn burgeriin, joka vaikuttaa tryffelimajoneeseineen mielenkiintoiselta kokonaisuudelta.

Tonnikala on näköjään läpikypsä, mutta onneksi ei kuitenkaan kuiva. Tomaatti-fenkolirelissi on raikkaan rapsakka lisuke, joka sopii erinomaisesti tonnikalan kylkeen. Aromaattisen fenkolin aniksen maku tuo annokseen jännitettä ja pehmeät gnocchit täydentävät onnistuneen kokonaisuuden. Vaikka annos on maultaan kepeä, on se kokonsa puolesta reilu.

Entäpä burgeri? Tonyn burgerissa perussämpylän paikan on ottanut paikan päällä leivottu rapea foccacia ja pihvi on kotimaista Black Angus-naudanlihaa. Annosta ryydittävät Tallegio-juusto, tomaatti-fenkolirelissi, ilmakuivattu kinkku ja tryffelimajoneesi. Burgerin kaverina lepäävät lautasella rosmariinisuolatut maalaisranskalaiset. Seuralaiseni kiittelee makuja, jotka ovat selkeästi erilaisia perinteiseen purilaiseen verrattuna. Pihvi on laadukas ja ranskalaiset juuri sopivan rapeita – eivätkä liian rasvaisia. Annos on isollekin miehelle kookas, täyttävä ja normiburgereihin tottuneelle virkistävä poikkeus valtavirrasta.

Totesimme yhteistuumin, että Tony´s Delin annokset ovat kautta linjan reiluja kooltaan eli täällä saa taatusti vatsan täyteen – mutta laadulla.

Vaikka kupu on jo kukkuroillaan, löytyy vatsasta aina pieni rakonen jälkiruualle. Italialaisessa kun ollaan, valitsen Tiramisun. Seuralaiseni tyytyy kahviin ja pistacchio-jäätelöpalloon.

Tiramisu on ähkyn taso huomioiden melko kookas ja ookoo, mutta ei maultaan mitenkään tajunnan räjäyttävä. Olisin ehkä kaivannut hieman enemmän ”potkua” tiramisuuni.

Saamme vielä palan painikkeeksi lasilliset raikasta Limoncelloa keittiön tervehdyksenä. Kokonaisuus jätti hyvän mielen ja maun, joten päätämme testata ensi kerralla Tonyn pizzat – vaikka kotiin kuljetettuina. Grazie mille Tony!  

Lue myös