d-md-none
Siirry pääsisältöön

Huippukokki Marcus Samuelsson avaa pääkaupunkiseudulle kaksi ravintolaa

Lokakuussa pääkaupunkiseudulle avautuu kaksi huippukokki Marcus Samuelssonin Kitchen & Table -ravintolaa, jotka yhdistävät Manhattanin kansainväliset maut paikallisiin raaka-aineisiin kekseliäästi ja leikkisästi. Ravintoloiden annoksissa ammennetaan New Yorkin monimuotoisesta ruokakulttuurista, mutta pohjoismaisella tyylillä. Jokainen ravintola on vastuussa menustaan ja valitsee paikallisten tuottajien satoa mukaan ruokalistalle. Jätkäsaaren ravintola avataan Lars Sonckin suunnittelemaan historialliseen L2-makasiiniin ja Aviapoliksen ravintola uuteen hotellirakennukseen.

Etiopialaissyntyinen ja Ruotsissa kasvanut Samuelsson pyörittää suosittua Red Rooster -ravintolaansa New Yorkin Harlemissa, joten linkki Manhattanin ja Pohjoismaiden välillä on luonnollinen. Samuelsson on tunnettu useista ruokaohjelmista, ja hän on kokannut useilla presidentti Obaman illallisilla. Samuelssonin ruokafilosofiaan kuuluu yhteisöllinen syöminen ja jakaminen. Kitchen & Table -ravintoloissa keskitytäänkin rentoon nautiskeluun: fine diningin sijaan tarjolla on fun diningia . Kitchen & Table -ravintoloita on jo parikymmentä eri puolilla Ruotsia ja Norjaa.

”Paikallisuus näkyy Kitchen & Tablessa ruokalistaa ja sisustuksen yksityiskohtia myöten. Haluan kaikissa ravintoloissani tuoda esille paikallisia makuja ja raaka-aineita tuoreella otteella. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on kiinnostava ravintolatarjonta, mutta tämä on jotain uutta ”, sanoo muun muassa television Top Chef Masters -kilpailun voittajana sekä Taste-kokkiohjelman tuomarina tunnettu Samuelsson. ”Haluan että Kitchen & Tableen voi tulla milloin vain: viettämään merkkipäivää, pitämään kokousta tai syömään ystävien kanssa. Haluan että ravintolassani viihdytään ja pidetään hauskaa.”

Kitchen & Table mukana elokuun Flow Festivalilla

Kitchen & Table on tänä vuonna yksi Flow Festivalin ravintolakumppaneista, joten festivaalivieraat pääsevät testaamaan uusia ravintoloita ensimmäisinä Suomessa. Ruoka on aina ollut tärkeässä roolissa Flow Festivalilla, ja mukana olevat ravintolat valikoidaan tarkkaan. Sunnuntaina 14. elokuuta myös Samuelsson on paikalla Suvilahdessa. 

Lue myös